NEXO – kripto osigurani zajmovi

0

Naoružani s preko 10 godina internacionalnog iskustva u zajmovima, kreditiranju i automatiziranju procesa, NEXO je prva platforma na svijetu koja pruža instantne zajmove osigurane u kriptovalutama.

NEXO Platforma

U okruženju gdje je manje od 13% ICO-ova dostavilo rješenja koja su obećali u whitepaperima, NEXO je svoju investiciju odradio kroz security ponudu tokena odobrenu od strane SEC-a te su uspjeli razviti korisnički centriranu crypto platformu i profitabilni poslovni model u manje od 6 mjeseci.

S NEXO, klijenti mogu očekivati instantne kripto zajmove bez ikakvih provjera kredita, SEC odobreno skrbništvo novčanika putem BitGo, visok nivo sigurnosti i nekompromitirano korisničko iskustvo. NEXO je jedna od rijetkih kompanija u kripto ekosustavu koja servisira preko 40 fiat valuta i više od 200 jurisdikcija. 

Glavne karakteristike NEXO platforme

Credissimo

NEXO je upogonjen od strane Credissimo, vodeće Europske fintech grupe koja je ključni igrač u online zajmovima, kreditima i E-commerce financiranju već preko 10 godina. Uslužili su preko 10 milijuna korisnika i u tom periodu dosegli Top 10 Europskih Fintecha te su konstantno nagrađivani za izvrsnost, a posljednje priznanje dobili su od Forbes Business Awardsa u 2017-toj.

NEXO token i dividende

NEXO token služi kao instrument s kojim ostvarujete 50% popusta na kamate prilikom uzimanja vašeg zajma. Dodatno, svi token holderi dobivaju dividende za držanje NEXO tokena u svojim novčanicima. Trenutno 70% neto profita od kompanije se reinvestira natrag kako bi se financiralo više kripto zajmova te fiksiranih 30% neto profita je isplaćeno kao dividenda NEXO token holderima u određenom dividendnom periodu.

Kako funkcionira NEXO platforma?

1. Kreirajte svoj besplatni NEXO račun

Nakon što se ulogirali po prvi puta na NEXO platformu, potrebno je odraditi verifikaciju računa kako biste mogli početi koristiti usluge zajmova. Verifikacija ima dva stadija, a to su bazična i napredna. Ako se odlučite na samo bazičnu/standardnu tada sve što je potrebno je odraditi autorizaciju putem SMS poruke. Ako su vam potrebni veći iznosi transakcija, tada je potrebno odraditi verifikaciju putem standardnih KYC/AML procedura gdje će vas platforma voditi kroz cijeli proces.

Verifikacija računa – Basic i Advanced

2. Depozit kripto sredstava u visoko sigurni NEXO novčanik

Trenutno je moguće napraviti deposit u sljedećim valutama:

 • Bitcoin (BTC)
 • Ether (ETH)
 • Ripple (XRP)
 • NEXO
 • Binance coin (BNB)

Sve kriptovalute se čuvaju u multi-signature novčanicima i “cold-storageu” unutar BitGO-a, pružatelja ove usluge koji je odobren od strane SEC-a.

Sve što je potrebno jest kliknuti na “Deposit” i unijeti određeni iznos. Moguće je povećati iznos zajma (Loan Limit) tako da se ubaci čim više kripto sredstava u Nexo novčanik u bilo koje vrijeme.

Proces depozita

Iznos zajma se dinamički određuje putem Nexo Oracle algoritama temeljeći se na trenutnoj i povijesnoj volatilnosti te likvidnosti tržišta određenih kriptovaluta.

Ovisno o vrsti sredstva/kriptovaluta koje položite, LTV (loan-to-value) omjer se kreće od 20% do 50%. Primjer: Ako založite 10,000 USD vrijednosti BTC, bit će te u mogućnosti dobiti instanti zajam od približno 5,000 USD, drugim riječima LTV od cca. 50%. Ako ubacite mix sredstava, LTV omjer će se proporcionalno određivati.

Dostupne kriptovalute za zajam

Za bitcoin je potrebno 6 mrežnih potvrda prije nego se pojavi u vašem NEXO novčaniku. ETH i ERC20 depoziti će se pojaviti nakon 50 mrežnih potvrda. Možete pratiti status na stranici Transactions (Transakcije).

Jednom nakon što je vaš depozit potvrđen od strane blockchaina, možete instantno izdati zajam. Nema provjere kredita, aplikacija, forma i redova čekanja.

Ako odaberete NEXO tokene kao kolateral, dobit će te 50% popusta na kamatne stope. I dalje će te dobivati dividende na vaše NEXO tokene koje čuvate u NEXO novčaniku.

Odnos kamatne stope sa i bez NEXO tokena

3. Instantno prebacite svoj zajam na vaš bankovni račun

Klikom na “Withdraw Loan” otvara se dijalog koji prikazuje vaš dozvoljeni limit zajma. Bit će te upitani da odaberete vašu preferiranu vrstu isplate i valute, zajedno s bankovnim detaljima.

U dodatku na instantne USD i EUR zajmove, NEXO klijenti mogu posuditi novac u stablecoinovima (USDT, USDC) koje tada mogu zamijeniti na preferiranoj burzi ili jednostavno zamijeniti u fiat novac. U nadolazećim mjesecima, NEXO će dodati još nekoliko lokalnih valuta.

Finalno u ovom procesu, potrebno je odraditi two-step verifikaciju i usuglasiti se s uvjetima.

Proces isplate zajma

PROCESIRANJE PLAĆANJA:

Ako koristite lokalni bankovni transfer, tada sredstva stižu na vaš račun unutar 1 radnog dana ili 2-5 radnih dana ako je USD transfer na bilo koji bankovni račun van USA.

Do kraja godine NEXO bi će izbaciti i svoju kreditnu karticu koja će omogućiti instantno korištenje vaših sredstava

Uvjeti zajma

 • Kamate: Anualni kamatna stopa (APR) kreće od 8% (ukoliko se otplaćuje zajam s NEXO tokenima) pa sve do 16% što je i dalje puno manje nego uobičajene stope na kreditnim karticama. Kamata se naplaćuje samo na ono što koristite i na dane kada ste posudili sredstava. Ne postoji minimalni otkup zajma jer su kamate naplaćene direktno iz vašeg kreditnog limita.
 • Zrelost: Do 1 godine (može se obnoviti). U mogućnosti ste otplatiti svoj zajam ranije i u bilo koje vrijeme te s time uštedjeti na kamatama.

Primjer zajma

Recimo da želite kupiti auto za 20.000 EUR te umjesto da prodajete svoj Bitcoin, htjeli biste iskoristiti ovo za instantni kripto osiguran zajam od NEXO-a.

 • Limit zajma: 20,000 EUR (dostupno odmah, bez kreditnih provjera)
 • Potreban Depozit: 40,000 EUR (BTC)
 • Kamate: 8% godišnje (kada otplaćujete putem NEXA, inače 16%)
 • Dnevna kamatna stopa: cca 4.40 EUR (naplaćena direktno iz vašeg kreditnog limita/depozita)
 • Bez ikakvih drugih naknada i troškova.

Otplata zajma

U mogućnosti ste otplatiti dio vašeg zajma u bilo kojem trenu putem bankovnog transfera ili koristeći kripto, uključujući sredstva koja su deponirana u vaš NEXO novčanik.

Dostupne metode plaćanja

Interesira vas NEXO?

Posjetite nexo.io i testirajte platformu!

Share.

About Author

Luka

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: [email protected]

Leave A Reply

X