Kako kupovati preko Binance mjenjačnice?

Mnogi od vas su već investirali u Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash ili Ripple preko platforme kao što je Coinbase, no čujete kako vaši prijatelji pričaju o coinovima kao što su OmiseGO, Waves, Verge, IOTA, NEO, Monero itd. Pogledate na Coinbaseu ali tamo nema tih kripto valuta. Gdje ih nabaviti? Ti alcoinovi se trebaju kupiti na posebnoj burzi. U ovome vodiču ćemo vam objasniti kako investirati u te ostale valute preko kripto burze Binance.

Što je Binance?

Binance je kripto burza preko koje možete kupovati puno više kripto valuta nego je to slučaj sa Coinbase burzom. Ova burza je trenutno druga po redu najveća burza s obzirom na dnevni volumen trgovanja, koji danas iznosi više od 4 milijarde američkih dolara.

Na ovoj burzi ne možete kupovati sa kreditnim/debitnom karticom jer ne postoji tečaj prema fiat valutama, ovdje se kupuje sa Bitcoinom ili Ethereumom. To znači da prvo trebate kupiti Bitcoin ili Ethereum, poslati ga na ovu burzu, te preko njega investirati u alt coin po vašoj želji.

Ako ne posjedujete Ethereum ili Bitcoin, pogledajte naš vodič Kako kupiti Bitcoin preko Coinbase burze, isti je način za kupovanje Ethereuma samo umjesto Bitcoin odaberete Ethereum.

Kreirajte svoj račun

Binance je zatvorio registracije za nove korisnike, puštaju svaki dan određeni broj korisnika pa ako vam piše da ne možete napraviti registraciju probajte kasnije.

Korak 1: Otiđite na ovaj url gdje će te pritisnuti create account

Korak 2: Kliknite na “Create account” i otvorit će vam se forma za registraciju

Nakon što ste ispunili svoje podatke, prihvatili Terms of Use i pritisnuli register, trebali bi dobiti na svoj email potvrdu za registracijom.

Korak 3: Odite u svoj email i potvrdite registraciju tako da pristisnete na “Verify Email

Korak 4: Ulogirajte se na Binance sa svojim podacima

Korak 5: Nakon što ste se ulogirali, odite na opciju Funds pa odaberite Deposits and Withdrawals

Sada je potrebno odlučiti s kojom kripto valutom će te trgovati, s obzirom na visoke naknade kod Bitcoin transakcija, savjetujemo vam da na Coinbase ili nekoj drugoj burzi kupite Ethereum i njega prebacite. Ako ne posjedujete Ethereum ili Bitcoin, pogledajte naš vodič Kako kupiti Bitcoin preko Coinbase burze, isti je način za kupovanje Ethereuma samo umjesto Bitcoin odaberete Ethereum.

Korak 6: Pronađite Ethereum na listu kripto valuta i stisnite na Deposit kako bi dobili adresu na koju trebate poslati Ethereum

Korak 7: Kopirajte adresu koja vam se prikazala, te na nju pošaljite Ethereum s neke druge burze ili novčanika

Zatim pričekajte da vaš Ethereum bude vidljiv na vašem računu, a nakon što transakcija bude izvršena i dođe na vaš račun, slobodni ste investirati u bilo koji od ponuđenih coinova.

Korak 8: Otiđite na Exchange pa zatim odaberite Basic (ili Advance)

Korak 9: Odaberite market (ako kupujete sa Ethereumom, onda odaberite ETH, ako se radi o Bitcoinu odaberite BTC)

Korak 10: Odaberite kripto valutu koju želite kupiti (mi smo odabrali IOTA)

Korak 11: Odaberite koliko IOTA (ili neke druge valute želite kupiti i pritisnite Buy

To bi bilo to, ako već niste, napravite registraciju na Binance i krenite investirati u alt coinove 🙂

Obavezno si aktivirajte 2 step autentification u postavkama burze, jer kao i na svakoj drugoj kripto burzi, bez toga riskirate da vam hakeri ukradu vaše kripto valute. Želimo istaknuti da svi koji se odluče koristiti ovu burzu moraju sami istražiti i biti sigurni da znaju kako koristiti tehnologiju te razumijeti osnovne koncepte kriptovaluta. Ne možemo odgovarati za eventualne pogreške ili gubitke korsničkih podataka te privatnih ključeva koji se mogu dogoditi od strane samog korisnika ili nekog eventualnog propusta u tehnologiji ili samoj mjenjačnici. Niti jedan od servisa ili tehnologija koje spomenemo nije naš proizvod već su objektivno ocijenjeni kao trenutno jedna od najboljih rješenja na tržištu no nisu jedina.

X