Kako kupovati preko Binance mjenjačnice?

Mnogi od vas su već investirali u Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash ili Ripple preko platforme kao što je Coinbase, no vjerojatno ste čuli prijatelje i poznanike kako pričaju o coinovima kao što su OmiseGO, Waves, Verge, IOTA, NEO, Monero, itd.

Pogledate na Coinbaseu, ali tamo nema tih kriptovaluta. Gdje ih nabaviti? Ti alcoinovi se trebaju kupiti na posebnoj burzi. U ovome vodiču ćemo vam objasniti kako investirati u te ostale valute preko kripto burze Binance.

Što je Binance?

Binance je kripto burza preko koje možete kupovati puno više kriptovaluta nego na Coinbase burzi. Ova burza je trenutno druga po redu najveća burza s obzirom na dnevni volumen trgovanja, koji danas iznosi više od 37 milijarde američkih dolara.

Od siječnja 2018. godine Binance je bila najveća svjetska burza kriptovaluta u smislu obujma trgovanja.

Na ovoj burzi ne možete kupovati sa kreditnim/debitnom karticom jer ne postoji tečaj prema fiat valutama, ovdje se kupuje sa Bitcoinom ili Ethereumom. To znači da prvo trebate kupiti Bitcoin ili Ethereum, poslati ga na ovu burzu te preko njega investirati u altcoin po vašoj želji.

Ako ne posjedujete Ethereum ili Bitcoin, pogledajte naš vodič Kako kupiti Bitcoin preko Coinbase burze, isti je način za kupovanje Ethereuma samo umjesto Bitcoin odaberete Ethereum.

Prednosti Binance platforme

Binance nije slučajno postao najveća platforma za razmjenu kriptovaluta. Osnovao ju je programer Changpeng Zhao koji je imao prethodno kreirao softvera za trgovanje visokim frekvencijama.

Platforme za razmjenu kriptovaluta, poput Binancea, postali su ključni alati na tržištu digitalnih financija.

Kao početna točka za kupnju ili trgovanje kriptovalutama, platforme za razmjenu korisnicima kripto usluga mogu pružiti potrebne alate. Binance je korisnicima osigurao inovativnu tehnologiju i ključne proizvode te tako ostao konkurentan na tržištu kriptovaluta.

Uz 24/7 tehničku podršku, korisnici u bilo kojem trenutku mogu dobiti odgovore na pitanja i eventualne poteškoće.

Binance je vrlo jednostavan za korištenje, što mu daje veliku prednost nad drugim konkurentima na tržištu kriptovaluta. Također, korisnici mogu koristiti platformu u desktop verziji, a dostupna je i mobilna verzija za Android i iOS.

Kreirajte svoj račun

Binance je zatvorio registracije za nove korisnike, puštaju svaki dan određeni broj korisnika pa ako vam piše da ne možete napraviti registraciju probajte kasnije.

Korak 1: Odite na ovaj url i kliknite na Create account

Korak 2: Kliknite na “Create account” i otvorit će vam se forma za registraciju

Nakon što ste ispunili svoje podatke, prihvatili “Terms of Use” i kliknuli na “Register”, trebali biste na svoj email dobiti potvrdu za registracijom.

Korak 3: Odite u svoj email i potvrdite registraciju tako da kliknete na “Verify Email

Korak 4: Ulogirajte se na Binance sa svojim podacima

Korak 5: Nakon što ste se ulogirali, odite na opciju Funds pa odaberite Deposits and Withdrawals

Sada je potrebno odlučiti s kojom kriptovalutom ćete trgovati. S obzirom na visoke naknade kod Bitcoin transakcija, savjetujemo vam da na Coinbase ili nekoj drugoj burzi kupite Ethereum i prebacite njega. Ako ne posjedujete Ethereum ili Bitcoin, pogledajte naš vodič Kako kupiti Bitcoin preko Coinbase burze. Isti je način za kupnju Ethereuma, samo umjesto Bitcoina odaberete Ethereum.

Korak 6: Pronađite Ethereum na listi kriptovaluta i kliknite na Deposit kako biste dobili adresu na koju trebate poslati Ethereum

Korak 7: Kopirajte adresu koja vam se prikazala te na nju pošaljite Ethereum s neke druge burze ili novčanika

Zatim pričekajte da vaš Ethereum bude vidljiv na vašem računu. Nakon što transakcija bude izvršena i dođe na vaš račun, slobodni ste investirati u bilo koji od ponuđenih coinova.

Korak 8: Odite na Exchange pa zatim odaberite Basic (ili Advance)

Korak 9: Odaberite market (ako kupujete sa Ethereumom, odaberite ETH, a ako se radi o Bitcoinu, odaberite BTC)

Korak 10: Odaberite kriptovalutu koju želite kupiti (mi smo odabrali IOTA)

Korak 11: Odaberite koliko IOTA (ili neke druge valute) želite kupiti i kliknite na Buy

To bi bilo to. Ako već niste, napravite registraciju na Binance i krenite investirati u altcoinove.

Obavezno si aktivirajte 2 step autentification u postavkama burze, kako biste dodatno zaštitili pristup Binance računu. Kao i na svakoj drugoj kripto burzi, bez toga riskirate da vam hakeri ukradu vaše kriptovalute.

Napomena: Želimo istaknuti da svi koji se odluče koristiti ovu burzu moraju sami istražiti i biti sigurni da znaju kako koristiti tehnologiju te razumijeti osnovne koncepte kriptovaluta. Ne možemo odgovarati za eventualne pogreške ili gubitke korisničkih podataka te privatnih ključeva koji se mogu dogoditi od strane samog korisnika ili nekog eventualnog propusta u tehnologiji ili samoj mjenjačnici. Niti jedan od servisa ili tehnologija koje spomenemo nije naš proizvod već su objektivno ocijenjeni kao trenutno jedna od najboljih rješenja na tržištu, no nisu jedina.

X