Kripto tržište podcjenjuje rast spot Bitcoin ETF-ova

0

Kripto tržište dramatično podcjenjuje odobrenje burzovnog fonda (ETF) za podizanje cijena, tvrde analitičari iz kripto istraživačke tvrtke K33 — bivše Arcane Research.

U tržišnom izvješću od 5. rujna, viši analitičar K33 Vetle Lunde i potpredsjednik Anders Helseth rekli su da su posljednja tri mjeseca uvelike poboljšala šanse za odobrenje promptnog Bitcoin ETF-a, ali to se mišljenje nije odrazilo na cijenu Bitcoina ili druge glavne kriptovalute.

Analitičari su objasnili, iako je Bitcoin gotovo odustao od svojih dobitaka u svjetlu pravne pobjede Grayscalea nad Komisijom za vrijednosne papire i burzu (SEC), odobrenje bi “privuklo enormne priljeve” i značajno povećalo pritisak kupnje za Bitcoin.

Međutim, loša strana potencijalnog odbijanja spot ETF-a bila bi “zanemariva” i cijene Bitcoina jednostavno bi ostale kao i inače, napisali su.

Lunde i Helseth dodali su da je s obzirom na povećanu vjerojatnost spot odobrenja ETF-ova – s nekoliko Bloombergovih analitičara koji sada predviđaju 75% šanse za odobrenje unutar godine – tržišna perspektiva ETF-ova fundamentalno netočna.

“Čvrsto vjerujem da tržište nije u pravu. Ovo je, po svemu sudeći, tržište za kupce i nepromišljeno je ne agresivno gomilati BTC na trenutnim razinama.”

Podržavajući svoja optimistična predviđanja, analitičari su se osvrnuli na nedavni porast od 2% u tehnološki visokom indeksu Nasdaq-100, koji se često smatra pokazateljem sklonosti riziku šireg tržišta.

Šanse za odobrenje ETF-a sve veće

Iako je bitcoin izgubio sve dobitke nakon vijesti i pao ispod 25.000 dolara, Lunde i Helseth tvrde da bi odobrenje spot bitcoin ETF-a izazvalo ogroman financijski priljev, eksponencijalno pojačavajući pritisak kupnje.

“U protekla tri mjeseca, izgledi za odobrenje ETF-a znatno su se poboljšali, ali cijene nisu pratile tu promjenu. Vjerujemo da tržište čini grešku. Čini se da je trenutno tržište usmjereno prema kupcima, i mislimo da je mudro agresivno akumulirati bitcoin po sadašnjim cijenama”, rekli su Lunde i Helseth.

Objasnili su da bi Ether mogao slijediti sličan put kao Bitcoin koji je dobio otprilike 60% u tjednima koji su prethodili pokretanju prvog ETF-a temeljenog na Bitcoin futuresima 19. listopada 2021.

Presuda o Ether ETF-u temeljenom na futuresima trebala bi biti donesena sredinom listopada, što bi navodno trebalo dobiti zeleno svjetlo SEC-a.

U kripto zajednici se širi mišljenje da će SEC vjerojatno odgađati odluku o ETF-ovima sve do samog roka za donošenje odluke, što bi se moglo protegnuti sve do proljeća 2024. godine. Izgleda da će bikovi morati biti još strpljivi.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X