15 načina kako da dođete do svog prvog bitcoina

12

Najteže je zaraditi prvi bitcoin. No, nakon što učinite jednom taj pothvat, sljedeći se lakše osvajaju. Ne postoji savršen način da nabavite bitcoin, ali uz razne opcije na raspolaganju, jedna od njih će vam sigurno pomoći. Zato vam donosimo 15 načina na koji možete nabaviti svoj prvi bitcoin.

1. Kupiti od online trgovca

Najlakši način da nabavite bitcoine je da ih kupite. Online trgovc čine ovaj proces jednostavnim. Stranice kao što su Coinbase dopuštaju vam kupiti bitcoine vašom lokalnom valutom. Samo se morate registrirati i potvrditi vaš bankovni račun i možete odmah početi s kupnjom bitcoina.

2. Kupite od lokalnog trgovca

Ako niste zainteresirani dati online servisu svoj identitet i financijske podatke, uvijek možete koristiti web-mjesta kao što su LocalBitcoins gdje možete naći kupca u svojoj blizini i kupiti bitcoin od njega gotovinom. No, uz LocalBitcoins, često ćete platiti bitcoin više nego što je njegova tržišna cijena. To daje profit osobama koje se time bave.

3. Pronađite Bitcoin bankomat

U Hrvatskoj je bankomat postavljen u kafiću History u Tkalčićevoj 68, u  Zagrebu. Radi se o dvosmjernom bitcoin bankomatu kanadske kompanije Bitaccess. Dvosmjerni bankomat znači da osim što je moguće kupovati bitcoine za kune, moguće je i prodavati bitcoine za kune.

4. Putem burzi

Kako se pojavljuju novi trgovci koji stvaraju nova tržišta, tako se i broj opcija svakim tjednom povećava. Postoje potpuno razvijene burze gdje možete čuvati svoj novac i mijenjati ga s tradicionalnim i drugim digitalnim valutama. S druge strane, neki su više ograničeni samo na čuvanje vašeg novca. Trenutno je većina u svijetu orijentirana samo čuvanju, dok je na vama da odlučite na kojoj ćete burzi trgovati. Naravno, najbolje burze ovise i o mjestu prebivališta. Na Buying Bitcoins Wiki možete pogledati listu većih burza i kojim sve valutama one trguju. Treba napomenuti da se ta lista mijenja iz tjedna u tjedan, kako sam Bitcoin raste, tako da se popis konstantno povećava.

5. Rudarenjem

Naravno, glavna tema u svijetu bitcoina je rudarenje. Ukratko, rudarenje je postupak u kojem vi trošite snagu svog računala kako bi on radio na algoritmu i pritom „kopao“ bitcoinove. Postoje i posebni računalni dijelovi orijentirani samo prema tome. Međutim, u 2016. rudarenje se više ne isplati, barem što se tiče bitcoina. Svatko tko vam kaže da se može zaraditi, pogotovo sa klasičnim računalom, je dezinformiran.

6. Kupite hardver koji će za vas rudariti

Ako se ne želite baviti održavanjem rudarenja bitcoina i bukom hardvera prilikom vlastitog rudarstva, uvijek možete online kupiti računalnu snagu za sudjelovanje u rudarstvu poput Genesis rudarstva.
 7. ‘Bitcoin slavine’
Popularan izbor koji je u potpunosti anoniman i  ništa ne košta suBitcoin slavine. Tvrtke će vam platiti bitcoinima da radite određene stvari kao što su na primjer gledanje oglasa, ankete, posjetite web stranice i još mnogo toga. To je sjajan način da zaradite svoj prvi bitcoin ako ste spremni izdvojiti poprilično mnogo vremena.
8. Donacije
Ako upravljate bilo kakvim slobodnim web sadržajem kao što su blog ili jednostavne web aplikacije, možete staviti svoj javni ključ na stranicu i zamoliti za donacije u bitcoinima.
9. Dijelite savjete
Changetip korisnicima omogućuje da daju savjete ljudima na mnogim društvenim mrežama i zauzvrat najbolje i najažurnije plaćaju. Trenutno možete savjetovati na Redditu, Twitteru, Google+, Facebooku i brojnim drugima. Ako ste česti dio zajednice koji stalno dijeli savjete, piše kvalitetne komentare i saznanja onda lako može zaraditi od toga.
10. Primite svoju plaću u bitcoinima
Ako ste trenutno zaposleni, malo je vjerojatno da je vaša tvrtka spremna isplatiti vašu plaću u bitcoinima. Ako oni neće, ali vam omogućuju direktan polog, dio pologa možete postavit na Bitwage. Bitwage je usluga koja dopušta svakome na platnoj listi da bude isplaćen u bitcoinima.

11. Prihvati bitcoin kao trgovac

Ako se bavite prodajom proizvoda ili usluga, uvijek možete prihvatiti bitcoin kao opciju plaćanja. U tome vam može pomoći i Coinbase koji ima trgovački program koji vam pomaže da postavite ono što vam je potrebno za početak prihvaćanja bitcoina.

12. Prodaj stvari za bitcoine
CryptoThrift vam omogućuje prodavati za bitcoine. Funkcionira kao Ebay za bitcoine. Možete i prodavati ali i kupovati.
13. Kupite ih na Amazonu
Purse.io vam omogućuje povezivanje s osobama koje žele kupiti predmet na Amazonu za bitcoine. Potrošite svoju lokalnu valutu na stavku koju želite kupiti, anonimno im ga pošaljite, a oni će vam platiti protuvrijednost u bitcoinima.
14. Oglašavajte vašu Bitcoin adresu
Bitcoin zajednica ima brojne priče o ljudima koji su stavljajući svoje adrese negdje dobili tonu novca. Najbolji primjer je student koji je zaradio više od 24.000$ mahanjem transparentom na sportskom događanju njegova fakulteta na kojem se nalazila njegova Bitcoin adresa.

15. Uzmite na kredit

Ovu vrstu usluge na primjer nudi BTCjam. No, ako se odlučite na kredit, imajte na umu da ćete taj kredit morati isplatiti u bitcoinima.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako ga najjednostavnije i najbrže kupiti.

Izvori:

Learn Bitcoin now: http://bit.ly/1XttyBX

Crobitcoin: https://crobitcoin.com/bitcoin/kako-kupiti-bitcoin/

Share.

About Author

Communicology and sociology student @CentreForCroatianStudies. Journalist, assistant editor & community manager @PRglas. Journalist & PR @Crobitcoin. Interested in social media, PR, marketing, creative design, tech & startups.

12 Comments

 1. Vidreven on

  Već odavno mislim da bi ovdje trebalo uvesti tip-bota za dijeljenje napojnica autorima. Možda bi to imalo više smisla da postoje više od dva autora 🙂

 2. Odličan način, ali i zarada je uključiti se u neki od poslovnih sistema.
  Ja sam odabrao Spacecoin kao poslovnu opciju jer pored mogućnosti
  da se zakupi dio resursa i participira u zaradi koja se dogodi rudarenjem,
  postoji i opcija u izgradnju mreže i tu su zarade doista fascinantne.
  Razlog više je i “Trgovački program” koji starta već u 9. mjesecu i to je za
  mene bilo presudno u odluci za ovu opciju jer će se poticati velika potražnja Spacecoina.
  Želim napomenuti da Spacecoin izlazi na burzu u 10. mjesecu i to će biti veliki “BUM”

  • Filip Rafajec on

   Pozdrav! Imamo komentare na approve a malo smo u gužvi pa smo nekako previdjeli. Objavljen je sada 🙂

 3. Naravno da se isplati rudariti,ali sa 30-50 kartica,posebno isplativo je u 2016. rudarit recimo Ethereum i mjenjati za Btc)

 4. Bok ekipa,

  ja sam nedavno otvorio ovdje acc, minig contracts BTC & ETH, također EXP (Exspance), do kraja mjeseca bude dodan MONERO i uskoro ZCASH.
  Odlična platforma jer je multiplatforma, s jednim klikom možete birati repurchase Hash-a i što želite rudariti.
  Također postoji i za one koji žele žele reklamirati tvrtku poslovna opcija.

  http://Croatiateam.DragonMiningSystems.com

  • Pozdrav Denise,

   isprike na malo kasnije odgovoru! Prvo bih vas usmerio ovdje: https://crobitcoin.com/bitcoin/kako-kupiti-bitcoin/

   A ukratko, postoji bitcoin bankomat u Zagrebu, Rijeci i Splitu te tamo možete kupiti. Postoji bitcoin mjenjačnica u Splitu gdje možete novce položit uplatom na njihov račun te kupiti BTC na mjenjačnici (online) ili pak možete posjetiti https://localbitcoins.com te tamo pronaći lokalnu fizičku osobu te sa njom obavit kupoprodaju! 🙂

Leave A Reply