Rudarenje (Mining)

[UPDATE] Ovo je stari vodič, pogledajte naš novi vodič  Hashflare – rudarite kripto valute preko clouda, preko njega možete rudariti Bitcoin, Ethereum, Dash i ZCash.

Da vam predstavim jedan od boljih izvora prihoda u svijetu bitcoina…Ovo je sajt gdje se rudare bitcoini i za to smo plaćeni. No da ne duljim…

HashMining1

 

Na ovoj početnoj stranici vašeg računa možete vidjeti nekoliko podataka:

 • Balance – na ovoj poziciji možete vidjeti stanje vašeg balansa (računa) izraženo u bitcoinima (BTC). U koliko vam je prvi dan rada stanje vam je 0.00…. BTC jer prvi dan niste mogli ostvariti zaradu. Stanje na balansu je također 0.00 u koliko je Payout mode postavljen na Automatic payments – u tom slučaju će prihod koji se obračunava na dnevnoj bazi, svaki dan biti isplaćivan iz programa i biti usmjeren u vaš digitalni novčanik (e-wallet) koji ste prijavili u sistem. Na balansu se stanje pojavljuje tek kada ja na Payment mode odabrano Profit accumulation. U tom slučaju će se vaš dnevni profit akumulirati na balansu i stajati tamo dok ga ne upotrebite za kupovinu nekog od paketa (reinvestiranje u program).
 • Payout mode – ovdje odabirete način isplate zarade – od programa je postavljeno na Automatic payments – nešto više će o ovome biti rečeno u poziciji 5. Settings.
 • Switched on powers – ovdje vidite vaše stanje zakupljene snage u KH/s – pozicija počinje sa 15 KH/s koje dobivate na poklon za testiranje sistema. Ovome se pribraja snaga koju ste zakupili vlastitim sredstvima, i snaga koju ste ostvarili na osnovu 5% referal provizije.
 • Profit under your powers – vam pokazuje koliki dnevni profit (zaradu) donosi snaga koju ukupno imate zakupljenu – izraženo u bitcoinima (BTC) i američkim dolarima (USD)

Trasanctions(Transakcije)

U ovoj poziciji možete vidjeti sve transakcije koje su obavljene u vašem HashOcean računu, sve uplate i isplate iz vašeg računa. Radi bržeg snalaženja možete zadati i datumski okvir unutar kojega želite pogledati transakcije.

HashMining2

U svijetlo plavom polju nalazi se obavijest čiji prijevod glasi:

“Dobit se obračunava jednom dnevno.
Uplate se primaju jednom dnevno (minimalni iznos uplate je 0.005 BTC).”

Ukoliko je dnevna dobit na vašu zakupljenu snagu manja od 0.005 BTC, iznosi će se akumulirati dok se ne sakupi minimalni iznos za isplatu.

Buy (Kupnja)

Na ovoj poziciji vrši se kupovina željene procesorske snage izražeme u KH/s. Minimalna snaga koju je moguće zakupiti je 20 KH/s čija cijena iznosi 6,20 $.

Bez obzira što je na stranici navedeno 5 mogućih paketa za kupovinu, kupiti se može bilo koji iznos snage veći od 20 KH/s. Znači, moguće je kupiti na primjer 237 KH/s, jer za taj iznos imate pripremljene bitcoine za kupovinu. Pod Power: upišite željeni iznos procesorske snage veći od 20 KH/s, i ispod će vam se odmah pojaviti cijena u USD za željeni paket, a ispod toga odmah piše i cijena izražena u bitcoinima (BTC).

HashMining3

 

Plaćanje željenog iznosa može se izvršiti na 2 načina (iz 2 pozicije):

 1. Balance – ovu poziciju koristimo ako smo prethodno dnevnu dobit akumulirali na balansu. Znači, da bi ovu poziciju mogli koristiti za plaćanje, na balansu prethodno već treba biti akumuliran potreban iznos bitcoina. Za kupovinu jednostavno kliknete na plavu tipku Pay.
 2. Bitcoin – ovu poziciju koristimo kada nemamo osigurana sredstva na balansu pa uplatu želimo izvršiti iz vanjskog izvora. Za ovaj način plaćanja trebamo imati određenu količinu BTC pripremljenu na nekom od digitalnih novčanika koje koristimo. Moguće je da ćete tokom vremena koristiti i nekoliko različitih walleta. Nakon što ste se odlučili za iznos kupovine kliknite na plavu tipku Get the payment adress. Pojavit će vam se ispisan potreban iznos bitcoina i adresa walleta na koji treba izvršiti uplatu jednostavnim slanjem bitcoina iz vašeg e-walleta na navedenu adresu. Uplatu treba izvršiti u roku od 30 minuta. Transfer bitcoina prolazi kroz 6 provjera (konfirmacija) i to traje određeno vrijeme. U poziciji je najavljeno da će transakcija biti provedena u periodu od 2-12 sati, naše iskustvo govori da se transakcije najčešće obave u roku 60-180 minuta.

Osobno sam, osim kupovine sa balansa, koristio i poziciju Bitcoin. Za kupovinu bitcoina i plaćanje procesorske snage u HashOceanu koristio sam slijedeće digitalne novčanike: LocalBitcoins, Coinbase i Xapo.

Ova tema kupovine procesorske snage biti će dodatno opširnije obrađena u zasebnom tekstu.

 

Repayment

Ova pozicija služi za simuliranje kupovina različite snage. Bilo što da upišete pod Power ništa se stvarno neće desiti u programu, nego ćete samo dobiti uvid u promjene parametara kada promijenite iznos snage koju bi željeli zakupiti.

Pod Power upisano je 20 KH/s što je ujedno i najmanji iznos procesorske snage koji se može zakupiti. Odmah red ispod upisan je tečaj bitcoina po kojemu je rađen prikaz podataka. Zatim slijedi ukupna cijena za ovaj paket izražena u USD ($), a red ispod je cijena za 1 KH/s.

Ispod naslova Expected earning power under 20 KH/s slijedi prikaz očekivanih zarada za upisanu procesorsku snagu. Jedan ispod drugoga slijede podaci očekivanih zarada za jedan dan, tjedan, mjesec, godinu i 2 godine, izraženo u BTC i USD. Nakon toga slijedi broj dana za povrat uloženih sredstava i na kraju postotak profita za mjesec dana (slika dolje).

HashMining4

Dolje slijedi slika sa nasumce odabranim iznosom od 126 KH/s kao primjer da vidite da su se gotovo svi parametri promijenili u odnosu na gornju sliku. Upisivanjem različitih iznosa možete vidjeti koji iznos uloženih sredstava daje za vas najpovoljnije efekte.

HashMining5

Settings (Postavke)

Settings je najvažnija pozicija za podešavanje sistema. Podaci su smješteni ispod 2 naslova:

Payment settings (Postavke plaćanja)

Prva pozicija za upisivanje vaših podataka nalazi se ispod naslova Bitcoin-wallet for receiving payments (Bitcoin-novčanik za primanje uplata). Ovdje upisujete bitcoin adresu vašeg novčanika (e-wallet), onaj dugački  niz brojeva i slova. Bez upisanog ovog podatka ništa se u sistemu ne dešava i ne ostvaruje se dnevni prihod, čak niti onda kada ste označili da se prihod akumulira unutar HashOceana. Preko linka Change prema želji i potrebi možete i promijeniti vašu adresu novčanika, pa to znači da neko vrijeme prihod možete usmjeravati u jedan novčanik a nakon nekog vremena u vaš drugi bitcoin novčanik. Da bi došli do adrese vašeg bitcoin novčanika potrebno je prethodno se registrirati u neki e-wallet. Na ovim stranicama možete pronaći detaljne upute za registriranje 2 bitcoin novčanika: Blockchain i  Xapo (nisu referal linkovi).

Slijedeće što trebate je da se odlučite na koji način želite isplatu dnevne zarade i tamo onda označiti kružić:

 • Automatsko plaćanje (Automatsko plaćanje) – ako označite ovu poziciju dnevna dobit će se svaki dan nakon obračuna usmjeriti i isplatiti na adresu vašeg bitcoin novčanika u koliko je iznos dnevne dobiti veći od 0.005 BTC. U koliko je dnevni iznos manji, sredstva će se akumulirati i čim se sakupi minimalni iznos, automatski će biti proslana u vaš novčanik (wallet)
 • Profit accumulation (Akumuliranje dobiti) – ovu poziciju označavate u koliko želite u HashOceanu sakupljati (akumulirati) bitcoine jer planirate sredstva reinvestirati u kupovinu nove procesorske snage i time povećati osnovicu za dnevni iznos dobiti.

HashMining6

(Obavijesti e-pošte)

Ovdje imate mogućnost za označiti koje 3 automatske obavijesti želite putem e-maila primati iz sistema. U primjeru na slici gore označene su 2 mogućnosti:

 • Payment is made (Plaćanje je izvšeno)
 • Affiliate bonus is received (Partnerski bonus je primljen)

 

Security (Sigurnost)

Na ovoj poziciji podešavaju se vaše sigurnosne postavke za program HashOcean.

HashMining7

 1. Ako kliknete na plavu tipku Use two-step authentication omogućit će te si i dodatnu sigurnost (dvostruku autentifikaciju) vašeg računa. Otvorit će vam se dodatna pozicija sa QR kodom i uputom da otvorite aplikaciju Google autentifikator i skenirate QR-kod. Zatim unesite autentifikacijski kod koji ste očitali u QR kodu, i kliknite na plavu tipku Enable.
 2. Ispod naslova Change password (Promjena lozinke) nalaze se pozicije za promjenu postojeće lozinke za ulazak u vaš račun na HashOceanu. U koliko iz nekog razloga niste zadovoljni lozinkom koju vam je sistem generirao automatski prilikom registracije, ovdje možete promijeniti svoju lozinku. U prvo polje upišite staru (postojeću) lozinku. U drugo polje upišite novu lozinku po vašem izboru. U treće polje ponovo upišite istu novu lozinku. Savjetujem da tu novu lozinku negdje pribilježite. Nakon toga kliknite na plavu tipku Save i vaša nova lozinka je spremljena za upotrebu.

 

FAQ (Frequently asked questions / Često postavljana pitanja)

Na ovoj poziciji dani su odgovori na 10 najčešće postavljenih pitanja u vezi programa HashOcean. Ovo je uvijek uputno pročitati prije nego što se neko pitanje postavlja suportu.

HashMining8

Referral Program

Prva 3 polja ove pozicije su automatska; ovdje ništa ne upisujete nego vas sistem obavještava:

 • u prvom polju upisan je postotak referal provizije koja trenutno iznosi 5%
 • u drugom polju Users are invited upisan je broj koliko ste osoba vi pozvali u sistem (koliko je referala prijavljeno sa vašim referal linkom)
 • u trećem polju upisan je iznos zarade u KH/s koju ste ostvarili nakon što je neko od vaših direktnih suradnika uplatio neki od paketa. Zarada se ne obračunava financijski nego se obračunava 5% od procesorske snage koju je zakupio vaš referal. Ako je vaš suradnik uplatio početni paket od 20 KH/s vaša provizija je u tom slučaju 1 KH/s. Ako vaš referal uplati za 160 KH/s vi ste zaradili 8 KH/s koji se pribrajaju sumi vaše zakupljene procesorske snage

HashMining9

U donjem dijelu ove pozicije nalaze se 3 vaša referal linka koji vode na različite stranice:

 • Home Page: ovaj link vodi na početnu stranicu HashOceana
 • Pricing Page: ovaj link vodi na stranicu sa cijenama
 • Register Page: ovaj link vodi na stranicu za prijavu (registriranje)

Osobno koristim ovaj treći link a drugi link ne preporučujem jer ljudima koji se prvi puta susreću sa Cloud Miningom ova stranica je nejasna i zbunjujuća.

HashOcean nije mrežni posao, ovdje je akcenat na zaradu od osobnih uloga. No nagrađuje se u koliko se netko odluči za promoviranje ovog sistema uz postojeće uvjete.

Invited users (Pozvani korisnici) – ispod ovog naslova prikazuje se popis osoba koje su se registrirale putem vašeg referal linka; prikazuje se datum i vrijeme kada se osoba prijavila, početni dio e-maila sa kojim se osoba prijavila u sistem i koliko je snage ta osoba zakupila.

Skrećem pažnju na činjenicu da se ne prikazuje cijela e-mail adresa korisnika (iz razloga jer HashOcean javno objavljuje listu korisnika), samo početni dio e-mail adrese iz kojega u glavnom nećete znati o kojoj je osobi riječ u koliko ju niste pozvali u sistem osobno nego putem objavljivanja referal linka, pa u tom slučaju nećete moći kontaktirati sa tom osobom niti joj pomoći u početku upoznavanja sa HashOceanom.

Promo-materials link u plavom polju otvorit će vam poziciju sa bannerima različitih veličina i linkovima za ugradnju u web stranice, sa ugrađenim vašim referal kodom.

 

Users

Na ovoj poziciji HashOcean objavljuje popis svih korisnika programa koji su izvršili uplatu (samo početni dio e-mail adrese) sa datumom prijave, snagom koju je zakupio, koliki postotak je reinvestirao i kolika mu je ukupna zarada u BTC.

U gornjem dijelu stranice nalazi se broj vaše pozicije u sistemu (Your position) a ako kliknete na plavi link Go biti ćete odvedeni do podataka vaše pozicije. (slika dolje)

HashMining10

Na ovoj poziciji HashOcean objavljuje popis svih korisnika programa koji su izvršili uplatu (samo početni dio e-mail adrese) sa datumom prijave, snagom koju je zakupio, koliki postotak je reinvestirao i kolika mu je ukupna zarada u BTC.

U gornjem dijelu stranice nalazi se broj vaše pozicije u sistemu (Your position) a ako kliknete na plavi link Go biti ćete odvedeni do podataka vaše pozicije. (slika dolje)

HashMining11

Na ovoj poziciji dobivate podatke na koji način da kontaktirate suport telefonom ili e-mailom. Sugerira nam se da se prije obraćanja suportu informiramo na F.A.Q. stranici.

HashMining12

Ako kliknemo na riječ Logout na na pravilan način ćemo izaći (izlogirati se) iz svojeg HashOcean Accounta

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja u svezi ovog site-a,slobodno mi se javite na moj email…

Andrija Roguljic

Email: omegasplit@yahoo.com

[UPDATE] Ovo je stari vodič, pogledajte naš novi vodič Hashflare – rudarite kripto valute preko clouda, preko njega možete rudariti Bitcoin, Ethereum, Dash i ZCash.

X