Burze i Mjenjačnice

bitcoin burzeKao i sa tradicionalnim valutama, moguće je trgovati i bitcoinom. To nam omogućuju Bitcoin burze i mjenjačnice. Danas već postoji desetak stabilnih Bitcoin burza i mjenjačnica u kojima je moguće trgovati i mijenjati bitcoin za altcoin i druge valute. Trgovanje kriptovalutama ima isti koncept kao i trgovanje tradicionalnim valutama poput američkog dolara, eura… Jedina je razlika što ovdje trgujete bitcoinom i takozvanim altcoinovima kao npr. litecoin , dogecoin, goldcoin, hypercoin itd.

Također postoje i hibridne Bitcoin burze/mjenjačnice u kojima je moguće napraviti depozit u tradicionalnoj valuti (USD , EUR, HRK) i konvertirati istu u BITCOIN/LITECOIN/ALTCOIN te početi trgovati.

Ako želite početi trgovati, savjetujemo Vam da prvo istražite tržište, napravite „domaću zadaću“, te proučite vodiče na našoj stranici. 

Burze

U ovom dijelu možete pročitati o nekim burzama te njihovim zahtjevima i karakteristikama. Prva koju ćemo spomenuti biti će BitKonan, jedina burza kriptovalutama koja se trenutno nalazi na našim prostorima, točnije u Splitu. Ostale burze navedene su zbog svoje veličine i važnosti, i svakako preporučamo da proučite sve prije odabira.

Sources: Bourse Image