Grayscale traži sastanak sa SEC-om kako bi dobio odobrenje za Bitcoin ETF

0

Grayscale je poručio Komisiji za vrijednosne papire i burzu Sjedinjenih Američkih Država (SEC) da više nema pravnu osnovu za blokiranje konverzije BTC fonda u spot exchange fond (ETF).

Dana 5. rujna, odvjetnici tvrtke Grayscale poslali su pismo SEC-u, tražeći sastanak kako bi se raspravilo o sljedećim koracima u svjetlu odbijanja regulatornog suda konverzije Grayscale Bitcoin Trusta (GBTC).

“Sada kada se žalbeni sud izjasnio, ne postoji racionalno objašnjenje za razlikovanje Bitcoin futures ETP-a od spot Bitcoin ETP-a, prema pravnoj analizi koju je prethodno usvojila Komisija kada je spot Bitcoin ETP odbijen.”

Iz tvrtke Grayscale dodali su da vjeruju da bi SEC trebao zaključiti da „nema osnovu“ po kojoj bi tretirao GBTC drugačije nego Bitcoin futures ETF.

U kolovozu je sud za žalbe Sjedinjenih Država presudio protiv SEC-a, kada je u pitanju odbijanje zahtjeva tvrtke Grayscale za konverziju GBTC-a u spot Bitcoin ETF.

Tvrtka Grayscale je izjavila da, ako postoji kakav razlog za odbijanje konverzije, pored Zakona o burzama koji zahtijevaju da moraju postojati pravila koja su „dizajnirana da se spriječe nezakonita te manipulativna djela i prakse,“ već bi bio obznanjen.

“Uvjereni smo da bi se takav razlog već pojavio u jednoj od 15 odredbi ove Komisije, koja je odbila promptni zahtjev za Bitcoin, nakon što su Bitcoin futures ETP-ovi počeli trgovati”, objavila je tvrtka Grayscale.

Grayscale je spreman ponuditi ETF

Grayscale je dodao da je njegov predloženi fond “spreman za rad” ako SEC da odobrenje i na kraju je pozvao regulatora da odobri potrebnu promjenu pravila.

Joseph A. Hall, koji je poslao pismo SEC-u u srpnju tražeći odobrenje svih ETF prijava na čekanju, završio je svoje posljednje pismo rečenicom:

“Vjerujemo da gotovo milijun ulagača fonda zaslužuje poštenu igru ​​na ovom području što je prije moguće.”

Dionice GBTC pale su 50% tijekom ciklusa medvjeđeg tržišta kojemu je prethodio kolaps burze FTX krajem 2022.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X