Digital Bitbox recenzija (VIDEO)

Digital Bitbox glasi kao jedan od najboljih hardverskih novčanika trenutno dostupan na tržištu. To je jednostavan, mali USB kojega možete nositi sa sobom ili ga pohraniti na neko sigurno mjesto bez straha da će vam netko ukrasti Bitcoine.

Uređaj brine o vašoj sigurnosti

Ovaj hardverski novčanik ne služi samo za pohranu Bitcoina, već je integriran sa MyEtherWallet te tako omogućuje korisnicima da ga koriste za pohranu Ethereuma, te ostalih ERC20 kriptovaluta. Osim što je lijepo dizajniran može se pohvaliti i s ultra velikom sigurnosti i stabilnosti. Dolazi u paketu sa SD karticom na koju si možete spremiti backup svog novčanika, te tako imati više različitih novčanika na jednom uređaju.

Uređaj radi offline, te nije potrebna internet konekcija za njegovo korištenje, dolazi uz aplikaciju koju si instalirate na računalo, te ste sigurni da neće biti problema s maliznim programima ili web stranicama koje bi pokušale napasti vaš Digital Bitbox.

A za što ga još mogu koristiti?

Digital Bitbox je jedan od sigurnijih uređaja koji ima svoju upotrebu širu od kriptovaluta, tako ga isto možete koristiti za web stranice i aplikacije koje omogućuju zaštitu duple autentifikacije tj. 2 way autentification. Na njihovim stranicama možete pogledati servise koji su integrirani s Digital Bitboxom te omogućuju jednostavnu zaštitu vašeg Facebook, Skype, Slack te ostalih profila. Ovaj uređaj ne brine samo o vašim kripto valutama već služi kao puna sigurnosna usluga vaših internet profila. Kompletan popis možete pronaći na dongleauth službenoj stranici. Zaštitite sve, a ne samo kriptovalute.

Mi smo svoj nabavili!

Digital Bitbox nam je stigao uredno zapakiran u kartonskom pakiranju koje vidite gore na fotografiji, dizajn samog pakiranja je impresivan, te je prvi dojam bio i više nego dobar.

Naravno, ništa ne vrijedi pakiranje ako je uređaj loš, ali naravno to ovdje nije slučaj. Digital Bitbox je ipak poznat po tome što je jedan od najkvalitetnijih uređaja za sigurnu pohranu kripto valuta, to potvrđuje i činjenica da MyEtherWallet ima podršku i integraciju s ovim uređajem.

Da bi koristili uređaj potrebno je skinuti desktop aplikaciju na vaše računalo, te nakon što stavite Digital Bitbox u vaše računalo, preko te aplikacije izvršavate akcije koje želite.

Digital Bitbox radi na zanimljiv način, potvrđujete transakcije ili neke druge akcije tako da pritisnete senzor na samom uređaju. To znači da morate fizički biti blizu Digital Bitbox da bi bili u mogućnosti napraviti bilo kakvu transakciju preko računala. Iako mnogi misle da Digital Bitbox služi samo za pohranu Bitcoina, to nije točno. Uređaj je integriran s MyEtherWallet te preko njega možete na puno sigurniji način od sada pohranjivati i Ethereum, te ostale ERC20 tokene.

Slanje Bitcoina

Slanje Bitcoina je sasvim jednostavno, prvo trebate kreirati transakciju koju želite napraviti. Odnosno upisati adresu na koju želite poslati Bitcoine, te unesete iznos koliko želite poslati i pritiskom na tipku create transaction će se ista kreirati.

Naravno, ne bi bilo izrazito sigurno da se već u ovom trenu transakcija pošalje na blockchain. Upravo zato je dodan dodatan korak, a to je potvrda preko Digital Bitbox uređaja. Trebat će te pritisnuti svjetlosni senzor na vašem uređaju, te držati 3 sekunde kako bi dozvolili transakciju koja će se zatim poslati na blockchain.

Dolazne Bitcoin transakcije

Primanje transakcija je također jednostavno, potrebno je jedino poslati vašu adresu koja će vam biti prikazana na opciji “Receive” osobi koja vam želi poslati Bitcoin, te nakon izvršene transakcije će se ista pojaviti u vašem novčaniku. Druga opcija je da nekome pošaljete sliku QR koda s čijim skeniranjem će očitati vašu adresu, te tada poslati Bitcoine do vašeg novčanika.

Na Digital Bitbox možete povezati i svoj mobilni uređaj koji vam onda služi kao 2 way autentification, te pri primanju Bitcoina možete verificirati je li adresa koja je upravo prikazana na ekranu uistinu adresa od vašeg Digital Bitboxa. Dok pri slanju Bitcoina će te tada imati još jedan sigurnosni korak, odnosno moći će te poslati Bitcoin sa svojega novčanika jedino ako imate kod sebe mobitel i Digital Bitbox.

Zaštitite svoje valute

Digital Bitbox nije novčanik u punom smislu te riječi, aplikacija koju skinete na računalo je novčanik te služi za transakcije i sve ostale akcije koje želite raditi. Ovaj uređaj je samo potpisivač, nije bitno želite li potpisati neku poruku, neke podatke ili pak želite dozvoliti transakciju Bitcoina. Na njemu su pohranjeni vaši privatni ključevi s kojim radite ECDSA potpis. To znači da ga možete koristiti za bilo koju svrhu gdje trebate raditi ovu vrstu digitalnog potpisa. a naveli smo već ranije da ga možete koristiti kao 2 way autentification za razne servise kao što su Facebook, Slack itd…

Uređaj je izuzetno lagan te nije teži od običnog USB-a, te je tako lako prijenosan i možete ga nositi svugdje sa sobom. Digital Bitbox se sastoji od uređaja, memorijske kartice te desktop aplikacije. Sve troje skupa čini sustav koji vam omogućuje sigurnu pohranu kriptovaluta.

Bitno je napomenuti da ne služi samo za pohranu Bitcoina, već s integracijom MyEtherWallet ga možete koristiti za pohranu Ethereuma i svih ostalih ERC20 tokena.

Video recenzija

Gdje nabaviti?

Svoj Digital Bitbox možete nabaviti na nekoliko lokacija u Hrvatskoj. Trgovine koje ga kod nas prodaju su redom: HG SpotInstar Informatika te Links. Savjetujemo vam da posjetite najbližu poslovnicu te nabavite svoj uređaj.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako ga najjednostavnije i najbrže kupiti.

Izvor: Digital Bitbox

X