SEC odgodio odluke o Bitcoin ETF-u

0

SEC je odgodio svoju odluku o zahtjevima BTC fondova kojima se trguje na burzi – WisdomTree, Invesco Galaxy, Valkyrie, VanEck, Bitwise Asset Management i Fidelity.

Komisija Sjedinjenih Američkih Država za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) odgodila je svoje odluke o šest zahtjeva za spot Bitcoin fondove kojima se trguje na burzi (ETF).

Prema podacima SEC-a od 31. kolovoza, Komisija je odredila dulje razdoblje u kojem može pregledati spot Bitcoin ETF aplikacije WisdomTree, VanEck, Invesco Galaxy, Bitwise i Valkyrie, kao i Wise Origin Bitcoin Trust predložen od strane Fidelityja. SEC će imati još 45 dana nakon objave u Federalnom registru za razmatranje predloženih izmjena pravila kojima se dopušta uvrštavanje investicijskih nositelja, dajući regulatoru rok do listopada da odobri, odbije ili odgodi odluku.

Lažne nade za kripto zajednicu

Odgode su uslijedile nakon špekulacija da bi SEC mogao odobriti spot Bitcoin ETF u SAD-u po prvi put nakon što je Komisija izgubila ključnu tužbu koju je pokrenuo upravitelj imovine Grayscale. Dana 29. kolovoza žalbeni je sud presudio da će SEC morati razmotriti zahtjev Grayscalea za pretvaranje njegovog Bitcoin Trusta u ETF, što je potaknulo mnoge stručnjake da sugeriraju da su se šanse za odobrenje barem jednog spot ETF-a značajno povećale.

WisdomTree prijedlog Bitcoin ETF-a nije dobio odobrenje SEC-a nakon podnošenja 2021. Međutim, nakon što se BlackRock pridružio spot Bitcoin ETF utrci, WisdomTree je ponovno podnio svoju prijavu. U srpnju, nakon izvješća da će SEC biti otvoreniji za prihvaćanje prijava ETF-a uz ugovor o podjeli skrbništva, neke su se tvrtke ponovno prijavile, navodeći kripto mjenjačnicu Coinbase kao partnera.

WisdomTree, Valkyrie, Fidelity, VanEck, Bitwise i Invesco šest su od mnogih tvrtki s prijavama za kripto ETF na čekanju kod SEC-a, uključujući BlackRock i ARK Invest. Mnogi su očekivali da će SEC prvo donijeti odluku ili odgoditi odobrenje investicijskog sredstva Bitwise BTC jer je njegov rok bio 1. rujna. Praznik rada, koji pada 4. rujna 2023., državni je praznik u SAD-u, što sugerira da je odbor predao dokumente prije vikenda.

Izvor: Cointelegraph

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X