New York uskoro očekuje finalnu “BitLicencu”

New York State Department of Financial Service ( Ured za financijske servise New Yorka) naslutio je da se polagano kreće prema objavi finalizirane verzije BitLicense-a ( BitLicense ) pod kojom bi se sva poduzeća i poslovi koji koriste digitalne valute trebali regulirati unutar države New York.

Shodno kraju Ožujka sa kojim je završio period u gdje je bilo moguće komentiranje cijelog akta i prijedloga zakona NYDFS načelnik za javne poslove Matt Anderson indicirao je da NYDFS procesira komenatare iz posljednje runde “community feedbacka”.

Anderson je izjavio:

Uzeli smo si nešto više vremena kako bismo mogli revidirati komenatre za potencijalnim promjenama i modifikacijama te ćemo, nadamo se, ubrzo objaviti finalnu odluku.

Anderoson je također pridodao da NYDFS trenutno prolazi kroz komenatare te analizira senzitivne informacije vezane uz same komentarore. Komentari iz druge runde bi po mogućnosti mogli biti objavljeni za vrijeme kad će finalna odluka biti javno obznanjena.

Finalna BitLicenca je već dugo očekivana od kad je incijalno predložena krajem 2013. Kroz cijelu 2014, načelnik Benjamin Lawsky je izrazio želje da regulatorni proces bude završen što je prije moguće.

Posljednjih tjedana, sama regulativa koju izdaje NYDFS je došla pod oštre kritike iz industrije digitalnih valuta, a i ostalih u vidu jedne druge regulative koje izdaje Ujedinjeno Kraljestvo, a po mnogim točkama je vrlo blaža i pogodnija.

Iako formalno vrijeme odluke nije još izneseno, Anderson je izjavio da će finalna verzije BitLicence doći “uskoro”.

X