OpenSource

OpenSource programi su programi napisani u stilu otvorenog koda, tj. njihov izvorni kod dostupan je svima i svatko ih može preuzeti i mijenjati. Ideja takvih programa je da svatko može pridonijeti razvoju i ideji programa i isto tako može uzeti određeni program i „kopirati“ ono najbolje iz njega kako bi ostvario neku svoju ideju.

opensourceBitcoin je također OpenSource program, točnije algoritam, jer je njegova ideja potpuna transparentnost, kao i kod svih OpenSource programa. Upravo zbog toga danas postoji toliko altcoina, tj. drugih kriptovaluta. Satoshi, izumitelj Bitcoina, je želio postići upravo to te je unatoč dugom radu odlučio objaviti Bitcoin da ga svi mogu vidjeti, provjeriti ono što radi, i, ako je moguće, unaprijediti.

Iako valute koje se danas nalaze na burzama nisu 100% sigurne i ne zna im se svima podrijetlo, mnoge su se pokazale izuzetno popularnima i kvalitetnima. Neki pioniri alternativnih valuta su Litecoin, DodgeCoin itd. Upravo one pokazuju pravu snagu takvih kodova i služe na ponos svim OpenSource pobornicima, pogotovo Linuxovcima.

Više o samom OpenSource-u i najvećim programima napisanim na taj način možete pročitati: Wiki

Natrag na: Bitcoin

Source:

OpenSource pic

X