Uvjeti korištenja i polica privatnosti

Uvjeti korištenja i polica privatnosti

Stupa na snagu 24.05.2017

Dobrodošli na Hrvatski Bitcoin Portal. Korištenjem naše stranice suglasni ste sa sljedećim uvjetima korištenja. O pravnim podacima portala možete više pročitati na impressumu.

Sadržaj i usluge Hrvatskog Bitcoin Portala i njegove promjene

Hrvatski Bitcoin Portal trudi se da sav sadržaj kojeg možete pronaći na njegovim stranicama bude točan i ažuran. Ne prihvaćamo odgovornost za bilo kakve gubitke ili neugodnosti prouzročene oslanjanjem na integritet i točnost podataka i informacija koje sadržava ova stranica.

Svi članci, stranice, tekstovi, materijali i informacije podložni su subjektivnom i objektivnom pristupu autora te su rad istraživanja ostalih izvora koji su navedeni u određenom članku ili tekstu. Ništa objavljeno na Hrvatskom Bitcoin Portalu ne služi kao prijedlog investicijske, poduzetničke ili bilo kakve financijske aktivnosti niti bi se na isto trebalo oslanjati kod bilo kakvih poduhvata i aktivnosti.

Hrvatski Bitcoin Portal čvrsto preporučuje da sami izvršite neovisno istraživanje i sagledate sve izvore i informacije te se savjetujete s profesionalnim financijskim stručnjacima prije nego donosite bilo kakve financijske odluke.

Poveznice na druge stranice

Određene poveznice, uključujući hipertekst poveznice, odvest će Vas na vanjske internet stranice. Te poveznice pružene su Vama na Vašu volju i uključenje u iste te ne impliciraju bilo kakvu podršku ili odobrenje od Hrvatskog Bitcoin Portala osim ako izričito nije navedeno suprotno. Svi podaci i informacije pronađene na povezanim stranicama podložne su vlasnicima tih stranica te nisu direktno povezani sa Hrvatskim Bitcoin Portalom. Nismo odgovorni za bilo kakav sadržaj izvan naše stranice.

Zaštita privatnosti i tajnost podataka (polica privatnosti)

Koje podatke prikupljamo i zašto ih prikupljamo?

Hrvatski Bitcoin Portal se obvezuje poštivati anonimnost i privatnost svojih korisnika i posjetitelja te će prikupljati osobne podatke korisnika/posjetitelja samo uz odgovarajuću suglasnost, odnosno u skladu s važećim propisima. Navedeni podaci će se ovisno o suglasnosti korisnika/posjetitelja Hrvatskog Bitcoin Portala koristiti primjerice u svrhu informiranja korisnika o uslugama i sadržajima Hrvatskog Bitcoin Portala, boljeg uvida i razumijevanja potreba i zahtjeva korisnika kao i razvijanja mogućnosti što kvalitetnijeg pružanja sadržaja i usluga Hrvatskog Bitcoin Portala.

Hrvatski Bitcoin Portal koristi email korisnika koji se prijave za newsletter kako bi mogao slati dnevne, tjedne i mjesecne obavijesti pretplatnicima newsletter baze koji su izdali privolu prilikom pristupanja istoj.

Komentari

Kada posjetitelji ostavljaju komentare na web mjestu prikupljamo podatke prikazane u obrascu za komentare, kao i IP adresu posjetitelja i niz korisničkih agenata korisnika koji pomažu u otkrivanju neželjenih poruka. (Spam)

Anonimni niz stvoren na vašoj adresi e-pošte (koji se također naziva hash) može se dostaviti Gravatar servisu da biste vidjeli koristite li ga. Pravila o privatnosti usluge Gravatar dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, slika vašeg profila vidljiva je javnosti u kontekstu vašeg komentara.

Medijske datoteke

Ako prenesete slike na web stranicu, izbjegavajte prenošenje slika s ugrađenim podatcima o lokaciji (EXIF GPS). Posjetitelji web stranice mogu preuzeti i izdvojiti podatke o lokaciji iz slika na web stranici. Izbjegavajte prenošenje datoteka koje vas na bilo koji način povezuju sa osobnim podacima.

Podaci sa drugih izvora i ugrađeni sadržaj

Članci na ovim stranicama mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. Videozapisi, slike, članci itd.). Ugrađeni sadržaj s drugih web lokacija ponaša se na isti način kao da je posjetitelj posjetio drugu web stranicu.

Ove web stranice mogu prikupljati podatke o vama, koristiti kolačiće, ugraditi dodatne praćenje treće strane i pratiti vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na tu web stranicu.

Kontakt forme

Ukoliko korisnik pošalje upit preko korisničke forme, obavezna polja koja je potrebno ispuniti su Ime i Email. Hrvatski Bitcoin Portal koristi ove informacije kako bi mogao nastaviti dijalog i razgovor prema osobi koja je taj upit uputila.

Kolačići

Hrvatski Bitcoin Portal koristi tzv. kolačiće (eng. cookies) kako bi bio u mogućnosti besplatno pružiti uslugu korisnicima s potpunim funkcionalnostima i što kvalitetnijim sadržajem. Kolačići predstavljaju skup podataka koje generira poslužitelj web stranica i koje web preglednik sprema na disk korisnika u obliku male tekstualne datoteke.

Sesijski kolačić postavlja se na računalo korisnika usluge Hrvatskog Bitcoin Portala samo za vrijeme trajanja njegovog posjeta te mu omogućuje da se učinkovitije služi Hrvatskim Bitcoin Portalom i on automatski istječe kada korisnik zatvori svoj preglednik. Hrvatski Bitcoin Portal također koristi kolačiće u svrhu oglašavanja vlastitih usluga i proizvoda te usluga i proizvoda svojih partnera koji bi korisnika usluge Hrvatskog Bitcoin Portalatala mogli zanimati.

Prikazivanje oglasa koje korisniku usluge Hrvatskog Bitcoin Portalatala dostavlja Hrvatskog Bitcoin Portala ili partner omogućuje se putem kolačića koje Hrvatskog Bitcoin Portala, odnosno treća strana može postaviti u web-preglednik korisnika. Informacije o oglašavačkim kolačićima trećih strana korištenih na Hrvatskog Bitcoin Portalu, kao i više informacija o uvjetima isporuke oglasa trećih strana i zaštiti podataka u ovom slučaju, možete pronaći na ovom linku.

Analitike

Hrvatski Bitcoin Portal prati statističku posjećenost svojih stranica isključivo radi dobivanja nužne informacije o privlačnosti i uspješnosti svojih stranica na tržištu i pritom koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika usluge Hrvatskog Bitcoin Portala u vezi s regulacijom kolačića koji su za isto nužni, dostupne su na: http://www.google.com/intl/en/analytics/privacyoverview.html 

S kime dijelimo vaše podatke?

Osim kolačića koji se djele servisima navedenim u sekciji Kolačići Analitike, Hrvatski Bitcoin Portal prikuplja sve mailove kroz Mailchimp Servis za rukovođenje email kampanja. Za detaljni pregled kako Mailchimp rukovodi svojom politikom privatnosti, istu možete vidjeti ovdje: https://mailchimp.com/legal/privacy/ 

Komentari posjetitelja mogu se provjeriti putem automatske usluge za otkrivanje neželjene pošte (spama).

Koliko dugo zadržavamo vaše podatke?

Sve navedene podatke koje prikupljamo (email, upiti preko kontakt forme) zadržavamo na neodređeno vrijeme.

Ako ostavite komentar, komentar i njegovi metapodaci zadržavaju se na neodređeno vrijeme. To je zbog toga da možemo automatski prepoznati i odobriti komentare koji slijede, umjesto da ih zadržimo u redoslijedu moderiranja.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje daju u svom korisničkom profilu. Svi korisnici mogu vidjeti, urediti ili izbrisati svoje osobne podatke u bilo kojem trenutku (osim ako ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web mjesta također mogu vidjeti i urediti te podatke.

Koja prava imate nad svojim podacima?

Ako imate račun na Hrvatskom Bitcoin Portalu ili ste ostavili komentare, možete zatražiti primanje izvezene datoteke osobnih podataka koje držimo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. U bilo kojem trenutku možete zatražiti brisanje bilo kakvih osobnih podataka koje držimo o vama. To ne uključuje podatke koje smo dužni čuvati u administrativnim, pravnim ili sigurnosnim svrhama.

Korištenjem Hrvatskog Bitcoin Portala smatra se da su korisnici i/ili posjetitelji u svakom trenutku upoznati i suglasni s ovim uvjetima korištenja, uključujući s odredbama o obradi podataka u vezi s kolačićima i mogućnostima glede iste.

Kontakt informacije

Za bilo kakve upite vezane uz privatnost podataka, možete nam se obratiti na info@crobitcoin.com

Kako čuvamo sigurnost vaših podataka?

Svi podaci koji se šalju preko domene https://crobitcoin.com/, enkriptirani su SSL-om. Hrvatski Bitcoin Portal je redovito ažuriran sa zadnjih postavkama i nadogradnjama WordPress platforme na kojoj je upogonjen.

Pristupačnost

Hrvatski Bitcon Portal trudi se stranicu učini što pristupačnijom, koliko god je to moguće za korisnike s bilo kojom vrstom onesposobljenja ili invaliditeta. Hrvatski Bitcoin Portal nema ni na koji način namjeru diskriminacije naspram bilo kojeg korisnika usluga Hrvatskog Bitcoin Portala.

Obveze korisnika pri korištenju Hrvatskog Bitcoin Portala

Korisnicima Hrvatskog Bitcoin Portala nije dopušteno:

A) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,

B) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili prestavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

C) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

D) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja kojeg se objavljuje ili šalje putem usluga Hrvatskog Bitcoin Portala,

E) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,

F) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,

G) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera i telekomunikacijske opreme,

H) korištenje, na bilo koji način, Hrvatskog Bitcoin Portala za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje), I) prikupljanje, čuvanje i objavljivanje osobnih podataka drugih posjetitelja Hrvatskog Bitcoin Portala i korisnika.

Hrvatski Bitcoin portal zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.

X