27% Britanaca primjenu kriptovaluta želi vidjeti u stvarnom svijetu

0

Prema nedavnom istraživanju kripto burze CEX.io, 27% ispitanih građana Ujedinjenog Kraljevstva nada se da će kriptovalute svoju primjenu napokon dobiti i u “stvarnom svijetu”, prenosi BTCManager.

CEX.io je prikazao i rezultate nedavne ankete usmjerene na razinu usvajanja, primjene i očekivanja vezanih za digitalne valute u Velikoj Britaniji. Izvještaj, koji je pripremljen u suradnji s londonskom istraživačkom kompanijom, obuhvatilo je odgovore 1.013 ispitanika.

Prema istraživanju, 32% ispitanika izjavilo je da bi željeli da se blockchain tehnologija bolje integrira sa “svakodnevnom tehnologijom” kao što su aplikacije za plaćanje i pohranu na mobilnim uređajima, dok je 27% ispitanika otkrilo da kriptovalute žele vidjeti u “stvarnim primjenama kao što su plaćanje kreditnim karticama ili slanje novca u inozemstvo”.

Na pitanje zašto posjeduju kriptovalute, 21% ispitanika reklo je da su kriptovalute kupili iz čiste znatiželje, 18% njih se izjasnilo da navodno voli trgovati, a 21% je čekalo rast cijene. Kod 43% anketiranih dominirao je bitcoin (BTC), a 13% posjeduje neku drugu kriptovalutu.

28% onih koji nisu imali nijednu digitalnu valutu rekli su da bi kriptovalute kupili kad bi bolje razumjeli način na koji funkcioniraju i kad bi o njima imali više saznanja, 12% ako bi znali kako ga sigurno pohraniti, 11% bi posjedovalo kriptovalutu ako bi njome mogli plaćati dobra i usluge u stvarnom svijetu, a 7% bi kupilo kad bi postojao lakši i jednostavniji način za njihovu kupnju.

Istraživanje je proveo Kaspersky Lab, jedna od vodećih svjetskih kompanija za prodaju softvera za kibernetičku sigurnost, a pokazalo je da 19% ljudi diljem svijeta kupuje kriptovalute.

Prema izvještaju, 81% svjetske populacije nikada nije kupilo kriptovalute, dok je samo 10% ispitanika izjavilo da “u potpunosti razumiju kako funkcioniraju kriptovalute”.

Financijska konzultantska kompanija deVere Group iz Dubaija objavila je rezultate istraživanja koji su pokazali da je 68% bogatih pojedinaca u svijetu već investiralo ili planira investirati u neku od kriptovaluta do kraja 2022. godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

crobitcoin.us17.list-manage.com Hrvatski Bitcoin Portal Hrvatski Bitcoin Portal Email Forms Mailchimp Mailchimp’s Legal Policies | Mailchimp Information about how Mailchimp, a marketing automation platform, protects your privacy and handles user accounts.
Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X