3 načina kako preživjeti medvjeđe tržište

0

Medvjeđe tržište u zadnjih nekoliko mjeseci iznenadilo je mnoge ulagače. Ogromni pad cijena bio je za očekivati ​​tijekom 2022. godine.

Mnogi investitori sada moraju prilagoditi svoje ponašanje i strategiju novom medvjeđem tržištu i oružati se strpljenjem. Pitanje je što učiniti na medvjeđem tržištu i koje korake poduzeti? Donosimo vam 3 načina kako preživjeti medvjeđe tržište i sve greške koje trebate izbjeći kao trgovci i investitori.

Medvjeđe tržište opisuje tržišnu situaciju na financijskim tržištima na kojima vrijednosti imovine, a time i cijene na tržištima naglo padaju. Investicijska klima je izrazito negativna i većina investitora prodaje svoju imovinu. Tržišta su vođena strahom, a ne pohlepom.

Na klasičnim financijskim tržištima obično govorimo o medvjeđem tržištu kada cijene padnu u prosjeku za 20% od prethodnih najviših cijena. Na kripto tržištu ti su postotni padovi puno veći jer su kriptovalute obično puno volatilnije od druge imovine na financijskim tržištima.

Što učiniti da preživite trenutnu tržišnu klimu?

Medvjeđe tržište uvijek je izazov za većinu kripto ulagača. Budite svjesni sljedećih činjenica:

  • Medvjeđe tržište može potrajati nekoliko mjeseci ili čak 1-2 godine. Stoga je potrebno dugoročno se prilagoditi promijenjenoj situaciji.
  • Visoki profiti i prinosi vrlo su malo vjerojatni u ovakvim vremenima. Ako nemate dovoljno sreće da na vrijeme uložite u novi, nadolazeći projekt, vaša će zarada od kriptovaluta vrlo vjerojatno biti ograničena. 
  • Gotovo je sigurno da stiže još jedno bikovsko tržište. Za 2-3 godine, kriptovalute koje sada posjedujete ili ćete posjedovati, mogle bi vrijediti puno više.

Međutim, postoje neke metode koje već sada možete primijeniti kako biste uspješno prebrodili sljedećih nekoliko mjeseci pada tržišta. 

Nemojte prodavati kriptovalute koje imate

Najgora pogreška koju možete napraviti je prodaja nekih ili svih kriptovaluta koje posjedujete. Ovo je obično emocionalna reakcija neiskusnih investitora tijekom medvjeđeg tržišta. Ulagači su se često nadali visokoj zaradi na medvjeđem tržištu, a zatim su htjeli prodati svoje kriptovalute. 

Prodavati bitcoin sada bila bi velika pogreška. Sljedeće bikovsko tržište gotovo sigurno dolazi. 

Provjerite nove nadolazeće projekte

Ako se i dalje želite kladiti na veliku zaradu, trebali biste pogledati nove projekte i ICO-e koji mogu ostvariti veliku zaradu čak i na medvjeđem tržištu. Za to vam je potrebno sveobuhvatno znanje, vrijeme za istraživanje, po mogućnosti dobri kontakti i prstohvat sreće.

Ako se nadate visokoj zaradi, trebali biste se strpjeti i pričekati sljedeće bikovsko tržište. 

Proširite svoje znanje o kriptovalutama

Tijekom medvjeđeg tržišta imate dovoljno vremena za dublje kopanje. Na bikovskom tržištu mnogi ulagači pokušavaju pronaći savršeno vrijeme za kupnju ili prodaju. Puno intenzivnije prate kratkoročna kretanja cijena, što je puno rjeđi slučaj na medvjeđem tržištu.

Tijekom razdoblja medvjeđeg tržišta trebali biste proširiti svoje znanje o kriptovalutama. Prvo i najvažnije, pogledajte osnove. Na Crobitcoin portalu naći ćete sjajne članke koje možete koristiti kako biste osvježili svoje znanje. Analiza tečaja, osnove blockchaina, znanje o NFT-ovima, kripto pojmovnik, samo su neke od tema o kojima sada možete naučiti nešto više.

Akumulirajte “sigurne” kriptovalute

Cijene glavnih kriptovaluta kao što su Bitcoin, Ethereum, XRP i Cardano trenutno su poprilično niske, što je loše za trenutnu vrijednost vaših ulaganja. Ali ovo vam nudi izvrsnu priliku za kupnju novih kriptovaluta.

Što više možete kupiti u ovom trenutku, to više profita možete ostvariti na sljedećem bikovskom tržištu. Posebno se isplati kupiti etablirane, velike kriptovalute, budući da je izuzetno velika vjerojatnost da će im u sljedećih nekoliko godina porasti vrijednost.

Trebate li sada ulagati u Bitcoin i druge kriptovalute?

Ako razmišljate dugoročno, ulaganje u Bitcoin i druge etablirane kriptovalute trenutno je posebno isplativo. Cijene su relativno niske i vjerojatno uskoro možemo očekivati bikovsko tržište. Ako u svoju sljedeću investiciju krenete s dugoročnim načinom razmišljanja, mogli biste u narednih godinu dana zaraditi puno više od očekivanog. 

Ovaj članak je isključivo edukativne prirode i nije primjenjiv kao financijski savjet. Ulaganje u kriptovalute nosi visok rizik gubitka kapitala i svega što ste uložili. Stoga nikada ne ulažite više od onoga što ste spremni izgubiti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X