6 centralnih banaka uključeno u razvijanje digitalnog eura

0

Tema digitalnog eura sve je popularnija u Europi i cijelom kripto svijetu. Iako je Kina jedna od prvih koja je počela tu ideju provoditi u stvarnost, europske države odlučile su se za partnerstvo s uspješnim blockchain kompanijama kako bi mogle što uspješnije provesti ovaj veoma bitan projekt. 

Koja je kripto kompanija zadužena za razvoj digitalnog eura?

ConsenSys, tvrtka koja se bavi razvojem Ethereum softvera upravo je zaključila svoj šesti projekt digitalne valute središnje banke (CBDC). Dana 28. listopada ova blockchain organizacija najavila je da će surađivati ​​sa Société Générale Forge na eksperimentima za digitalni euro.

Société Générale Forge je platforma digitalnih tržišta kapitala, a spada pod svjetski poznatu grupu za financijske usluge, Société Générale Group. SG Forge bio je uključen u izdavanje obveznice od 100 milijuna eura kroz security token na Ethereum blockchainu još u proljeće 2019. Također se specijalizirala za izgradnju institucionalnih modela za regulirane operacije security tokena registriranih na blockchainu.

Uz Accenture, Euroclear, HSBC i druge, SG Forge jedan je od ključnih partnera koje je Banque de France (francuska centralna banka) odabrao za eksperimentalni razvoj s digitalnom valutom središnje banke. Banque de France, Societe Generale SFH i SG Forge izdali su tokeniziranu obveznicu od 40 milijuna eura, namirenu CBDC-om, kao pilot projekt ovog svibnja.

Za koji dio projekta je zadužen ConsenSys?

Kao dio svog rada s SG Forge, ConsenSys će pružiti svoju tehnologiju i stručnost za zajedničke eksperimente s izdavanjem i upravljanjem CBDC-om. Ovo će uvelike pomoći u izdavanju, upravljanju te plaćanju i interoperabilnošću s ostalim valutama.

Uoči projekta SG Forge, ConsenSys je objavio da mu je dodijeljen ugovor za vođenje druge faze provedbe projekta “Ithanon-Lionrock – CBDC”, prekogranične mreže plaćanja između Tajlanda i Hong Konga.

ConsenSys je također bio uključen u razvoj CBDC-a kao dio projekta “UBIN” singapurske središnje banke i projekta Khokha južnoafričke središnje banke.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X