64% roditelja želi da im djeca u školi uče o blockchainu i kriptovalutama

0

Nedavno istraživanje koje je provela edukacijska platforma Study.com otkrilo je da 64% roditelja u SAD-u smatra da bi kriptovalute i blockchain tehnologija trebali biti sastavni dio programa obveznih nastavnih predmeta.

Roditelji u nešto manjoj mjeri podržavaju nezamjenjive tokene (NFT), budući da je samo 25% ispitanika reklo da bi ih trebalo uključiti u školske programe.

Gradonačelnik New Yorka, Eric Adams, također je zagovornik ovakvih obrazovnih prijedloga. Prošle je godine kriptovalute nazvao “novim načinom plaćanja roba i usluga u cijelom svijetu”, i kao takve, učenici bi trebali učiti o njima i proučavati njihovu temeljnu tehnologiju.

Kripto obrazovanje trebalo bi započeti u školi

Gotovo dvije trećine od 800 ispitanih američkih roditelja izjasnilo se da bi o kriptovalutama trebalo učiti u školama. 40% sudionika vjeruje da bi njihova djeca također trebala proučavati blockchain tehnologiju, dok 35% smatra da bi u obrazovni program trebalo uključiti i Metaverse. 

24% roditelja smatra da bi kripto obrazovanje trebalo započeti u srednjoj školi, dok 19% smatra da je za to prikladnija osnovna škola. 28% ispitanika smatra da je proučavanje digitalne imovine važnije od dizajna, a 26% je izjavilo da bi trebalo zamijeniti predmete poput arhitekture i povijesti umjetnosti i umjesto toga uvesti predmete u kojima bi se učilo o kriptovalutama i blockchain tehnologiji.

Zanimljivo je da je 68% roditelja priznalo da ulažu u kriptovalute. 

Study.com anketirao je i dio maturanata. 67% njih misli da bi kriptovalute trebale biti predmet u školi, dok se 36% ispitanih maturanata izjasnilo da na popis predmeta treba dodati i blockchain tehnologiju.

“Kao i roditelji koje smo anketirali, većina studenata ulaže u kriptovalute i vjeruje da bi kriptovalute trebala biti dio studentskog obrazovanja. Više od jedne trećine maturanata također smatra da bi škole u svoj nastavni plan i program trebale uključiti Metaverse i blockchain. Ipak, nešto više su oprezni u vezi s NFT-ovima”, izjavili su s edukacijske platforme Study.com.

Vrijedno je spomenuti i da velika većina apsolvenata, njih čak 86%, smatra da je formalno znanje o novim valutama i tehnološkim inovacijama važnije od fakultetske diplome.

Ideja Erica Adamsa, gradonačelnika New Yorka

Nedugo nakon što je imenovan novim gradonačelnikom New Yorka, Eric Adams obećao je pretvoriti Veliku jabuku u središte kriptovaluta i blockchaina. Također je iznio mišljenje da bi američke vlasti trebale potaknuti lokalne škole da uvedu predmete koji će omogućiti mlađim generacijama da proučavaju prednosti sektora digitalne imovine.

“Moramo otvoriti naše škole da podučavamo tehnologiju, da podučavamo ovaj novi način razmišljanja kada je riječ o plaćanju roba i usluga”, izjavio je Adams. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X