98% hedge fondova planira uložiti u Bitcoin

0

Tradicionalni hedge fondovi spremni su povećati svoju izloženost prema Bitcoinu i drugim kriptovalutama tijekom sljedećih pet godina, pokazalo je novo istraživanje.

Tvrtka Intertrust Global anketirala je financijske direktore 100 hedge fondova na globalnoj razini o njihovoj namjeri da kupe kripto imovinu. Oko 98% njih odgovorilo je da očekuju da njihovi hedge fondovi ulože 7,2% svoje imovine u kriptovalute do 2026. godine.

Istraživanje je pokazalo da bi ovo ulaganje od 7,2% u sektor kriptovaluta dodalo oko 312 milijardi dolara. U međuvremenu, oko 17% anketiranih financijskih direktora priznalo je da bi njihov hedge fond mogao dodijeliti 10% svoje imovine kriptovalutama poput Bitcoina.

Rezultati su se pojavili dok je Bitcoin napravio korekciju za više od 50% od svog ATH-a. Za podsjetnik, najveća kriptovaluta se sa 3.858 dolara u ožujku 2020. povećala na gotovo 65.000 dolara u travnju 2021., a trenutno se odvija bitka bullova i bearova između 30.000-40.000 dolara. Ipak, vodeća kriptovaluta koja je provela neko vrijeme oko support razine od oko 30.000 USD, početkom ovog tjedna vratila se iznad 40.000 dolara.

Sažetak eksplozivnog rasta Bitcoina

Većina Bitcoinovog profita došla je na “leđima” antiinflacijskih narativa koji su postali popularni nakon globalnog kraha tržišta u ožujku 2020. uzrokovanog pandemijom koronavirusa. Globalne središnje banke odgovorile su neviđenom novčanom potporom, a američka je Federalna banka pokrenula politiku nulte kamatne stope uz mjesečni program otkupa imovine od 120 milijardi američkih dolara.

Odluka središnje banke srušila je prinose na američke državne obveznice i zabilježila najniže razine. U međuvremenu, injekcije likvidnosti u ekonomiju, koje su dodatno ubrzale poticajne potpore u iznosu od trilijun dolara predvođenih Bijelom kućom, također su srušile vrijednost dolara u odnosu na njegove vodeće rivalske fiat valute. Mnogi su se ulagači okrenuli rizičnijoj imovini, a to je poseban benefit donijelo američkim dionicama, zlatu, srebru i Bitcoinu. Od svih, Bitcoin je imao najbolje rezultate, budući da se Fedova politika mahnitog tiskanja novca nastavile.

Mnogi glavni menadžeri fondova pojavili su se na čelu rasta cijene Bitcoina 2020. Na primjer, milijarder ulagač Paul Tudor Jones, iz hedge fonda Tudor Investment Corporation, rekao je prošle godine da drži mali postotak Bitcoina. Kasnije je još jedan legendarni investitor Stan Druckenmiller također otkrio da je izložen referentnoj kriptovaluti kako bi nadoknadio rizik inflacije.

Europska tvrtka za upravljanje hedge fondovima Brevan Howard, američke financijske tvrtke SkyBridge Capital, Fidelity Investments i ARK Invest također su se pretvorile u neke od najvećih podržavatelja Bitcoina iz tradicionalnog financijskog sektora.

Intertrustovo istraživanje također je pokazalo da svi ispitani rukovoditelji u Europi, Sjevernoj Americi i Velikoj Britaniji imaju najmanje 1% izloženosti u Bitcoinu i sličnim kriptovalutama. Dalje je istraživanje primijetilo da bi sjevernoamerički hedge fondovi vjerojatno imali prosječnu izloženost od 10,6% kriptovalutama,a oni u Europi 6,8% izloženosti.

Inflacija je na vratima

Istraživanje Intertrusta također je uslijedilo kad je inflacija u SAD-u dosegla 5% u svibnju prvi put od 1992. godine, izvijestio je američki Odjel rada u svom mjesečnom izvješću o indeksu potrošačkih cijena (CPI).

Mnogi analitičari, uključujući Randall Krosznera, profesora na poslovnoj školi Sveučilišta u Chicagu i bivši guverner FED-a, primijetili su da bi veća inflacija dovela do toga da Fed donekle povuče svoje politike ekspanzije. Nagađanja oko “sužavanja” porasla su i kad je Savezni odbor za otvoreno tržište (FOMC) započeo svoj dvodnevni sastanak u utorak.

No do sada je većina dužnosnika FOMC-a, uključujući predsjednika Feda Jeromea Powella, tretirala nedavni skok CPI-a kao “prolazan”. Ekonomist ANZ-a Tom Kenny primijetio je da će američka središnja banka stoga zadržati svoje politike nepromijenjenima barem dok ne vidi poboljšanja u podacima o radu.

U međuvremenu, Paul Tudor Jones rekao je u svom nedavnom intervjuu za CNBC, da je povećao svoj udio u Bitcoinima s 1% -2% u 2020. na 5% nakon što je primijetio Fedovo neodobravanje nedavnih skokova inflacije. Primijetio je:

“Bitcoin mi se sviđa kao diverzifikator portfelja. Recimo 5% u zlatu, 5% u bitcoinu, 5% u gotovini, 5% u robama u određenom trenutku. Ne znam što ću s ostalih 80%. Želim pričekati i vidjeti što će učiniti Fed. “

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X