Aave omogućuje institucijama sudjelovanje u DeFi sektoru

0

Platforma za decentralizirano uzimanje i davanje “kredita” Aave je pokrenula svoju premissionless uslugu zajma i likvidnosti Aave Arc kako bi pomogla institucijama da sudjeluju u DeFi sektoru usklađenom s propisima.

Za razliku od ostalih sličnih platformi u sektoru, Aave Arc je premissionless liquidity pool posebno dizajniran za institucije. Pomoću njega će moći održavati usklađenost s propisima u prostoru decentraliziranih financija.

Prvi od 30 entiteta koji se našao na popisu za premissionless Aave Arc bio je Fireblocks, institucionalni custodian digitalne imovine. Objašnjava se u objavi od 5. siječnja da ovaj pool “omogućuje institucijama koje su white listane da sigurno sudjeluju u DeFi-ju kao dobavljači likvidnosti i zajmoprimci”.

Korisnici Aave Arc moraju provesti postupke dubinske analize procesa kao što su Know Your Customer (KYC) i Anti-money laundering (AML) kako bi dobili dopuštenje za korištenje platforme.

Također, Fireblocks također služi kao agent za stavljanje na popis dopuštenih korisnika za Aave Arc, osiguravajući da druge institucije koje se žele pridružiti premissionless poolu ispunjavaju KYC/AML zahtjeve. Aave ne može sam izvršiti ovu zadaću jer nije regulirani subjekt kao što su banke ili druge tradicionalne financijske institucije.

30 institucija već white listano u Aave Arcu

Kao odgovorni za stavljanje na white listu, Fireblocks je već odobrio 30 licenciranih financijskih institucija za sudjelovanje na Aave Arc. Njihove uloge će biti dobavljači likvidnosti, zajmoprimci i likvidatori.

Među nekim entitetima s popisa odobrenih institucija su Anubi Capital, Canvas Digital, CoinShares, GSR i Celsius.

Aaveov novi premissionless liquidity pool ima za cilj uključiti više institucija u rastući DeFi prostor u kojemu je trenutno oko 237 milijardi dolara ukupne zaključane vrijednosti (TVL). Prema DefiLama, ukupni TVL na u DeFi sektoru je porastao za oko 11 puta od početka prošle godine. U Aave-u je trenutno “zaključano” oko 8 milijardi dolara.

Dok se sve veći broj institucija uključio u kupovanje kriptovaluta tijekom 2021., većina je ostala van DeFi sektora upravo zbog prepreka usklađenosti i regulatorne nesigurnosti. Ovim potezom, Aave planira to riješiti.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X