Abramovich i ostali Ruski milijarderi ulažu u Bitcoin

0

Ruski milijarderi Roman Abramovich, Aleksandr Frolov i Aleksandr Abramov ulažu velike iznos u digitalne valute kao što je Bitcoin preko Europskog investicijskog fonda Blackmoon Crypto.

Fond koji je podružnica Blackmoon FInancial, namijenjen je uspostavljanju i održavanju najboljeg okvira za tokenizirane fondove na svijetu.

U međuvremenu, još jedan ruski milijarder Roman Trotsenko planira lansirati mjenjačnicu za kupovinu digitalnih valuta i organizirati javnu prodaju tokena (ICO). Prema report iz lokalnih novina The Bell, Trotsenko tvrdi da želi podržati potražnju od investitora koja žele investirati u digitalne valute.

Želimo investirati u Bitcoin pa razvijamo infrastrukturu da bi to podržali

Pozicija Ruske vlade prema digitalnim valutama

Trotsenko je predložio platformu za trgovanje digitalnim valutama, ali, se suočava s nesigurnom budućnosti prije nego je uopće krenuo s projektom. To je zato što Ruska vlada još nije jasno najavila na koji način će regulirat virtualne valute. Vlada je najavila da će objaviti službenu regulaciju na rudarenje digitalnih valuta i javnoj prodaji tokena za srpanj 2018.

Naime, ovaj mjesec je ministar Nikolay Nikiforov rekao da vlada nikada neće legalizirati digitalne valute.

Zbog ovih nesigurnosti, Trotsenko je rekao da čeka s daljnjim razvojem prije lansiranja platforme iako već imaju u potpunosti razvijenu i funkcionalnu mjenjačnicu. Kasnije je potvrdio da je već zatražio regulaciju i legalizaciju digitalnih valuta od Ruskog predsjednika Vladimira Putina u rujnu ove godine.

Ruska centralna banka je početkom mjeseca lansirala svoju digitalnu valutu CryptoRuble, koja je dizajnirana da bude jedina digitalna valuta koja bi se mogla koristiti na Ruskom tržištu.

Pridružite se Telegram kanalu od Hrvatskog Bitcoin Portala kako bi saznali za novi članak čim ga objavimo. A ako ste spremni investirati u kripto valute pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako najjednostavnije i najbrže kupiti Bitcoin.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X