AI ima potencijal povećati cijenu Bitcoina preko 750 tisuća dolara

0

Nadolazeće godine bit će eksplozivne za AI, a još više za Bitcoin, kaže bivši izvršni direktor BitMEX-a, Arthur Hayes.

Prema njemu, Bitcoin će biti valuta umjetne inteligencije (AI) i mogao bi dosegnuti cijenu od 760.000 dolara.

U svom najnovijem blog postu pod naslovom “Massa”, Hayes je zaključio da će AI revolucija prirodno gravitirati BTC-u.

Hayes: Bitcoin je “logičan izbor valute za AI”

Fiat valute će u budućnosti postati sve disfunkcionalnije, ali zato će jedan rastući gospodarski sektor itekako napredovati – umjetna inteligencija.

U nadolazećim desetljećima vidjet ćemo eksploziju implementacija povezanih s umjetnom inteligencijom koje će je učiniti sveprisutnom.

“Nedavni napredak u računalnoj moći doveo nas je do trenutka kada će AI postati viralan i promijeniti tijek čovječanstva doslovno preko noći. U samo dva mjeseca, ChatGPT je dosegnuo 100 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, što ga čini tehnologijom koja se najbrže usvaja u povijesti čovječanstva. Zamislite kako će se brzo sve promijeniti kako se AI integrira u svakodnevni život i nastavi učiti i poboljšavati se”, napisao je Heyes.

Kada je u pitanju integracija, prvo i najvažnije financijsko rješenje neće biti prilagođeni altcoin usmjeren na AI nego će to biti Bitcoin.

Razlog je taj što će AI urođene kvalitete Bitcoina, kao što su nepromjenjiva fiksna opskrba, digitalna oskudica i njegov status “energetskog novca”, smatrati logičnim izborom.

“Malo je vjerojatno da će AI sebi dopustiti da se oslanja na bilo što što vodi ljudska vlada, tako da su za to trenutno prikladni samo zlato i Bitcoin.”

Veza između zlata i Bitcoina

“Bitcoin je logičan izbor valute za bilo koju AI. Digitalan je, otporan na cenzuru, rijedak, a njegova intrinzična vrijednost u potpunosti ovisi o cijeni električne energije. Danas ne postoji ništa što bi moglo izazvati Bitcoin u tom pogledu.”

Put do cijene BTC-a od milijun dolara

Iako se do danas BTC popeo na 30.000 dolara, pravi učinak umjetne inteligencije trebao bi se vidjeti za otprilike tri godine.

Nakon toga, rekao je Hayes, moglo bi proći još jedno desetljeće prije nego što povećanje vrijednosti mreže samo od umjetne inteligencije lansira BTC/USD na gotovo milijun dolara.

“Vjerujem da će se vrhunac ulaganja u rast dogoditi u vremenskom okviru od 2025. do 2026. godine. Cilj mojih predviđanja u vezi s budućom cijenom Bitcoina formirat će narativ koji će se održati prije toga”, objasnio je.

Ovisno o volumenu tog ulaganja, cijena BTC-a mogla bi iznositi čak 760 000 dolara po coinu.

“Zapamtite – tržište će preplatiti za rast Bitcoin mreže ako vjeruje da postoji mogućnost da bi moje pretpostavke mogle biti istinite u budućnosti. Najviše novca se zaradi kada se tržišna cijena prilagodi s nikada se ne može dogoditi na možda bi se moglo dogoditi“, istaknuo je Hayes.

Hayes je dobro poznat po svojoj bikovskoj dugoročnoj perspektivi u vezi Bitcoina, a nedavno je zagovarao cijenu od milijun dolara kao način dezintegracije fiat valute.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X