Aktivnost na blockchainu sugerira dulji bear market

0

Nekoliko on-chain metrika za Bitcoin još uvijek pokazuju da je najveća kriptovaluta u bearish trendu. Za nastavak nedavnog oporavka cijene bit će potrebna povećana potražnja i naknade potrošene preko mreže, tvrdi Glassnode.

Procjena rasta tržišta u proteklom tjednu došla je od tvrtke za analizu blockchaina Glassnode u najnovijem izvješću The Week On Chain od 1. kolovoza.

U njemu su analitičari ukazali na stagnaciju transakcijske potražnje, a broj aktivnih Bitcoin adresa ostaju u “dobro definiranom silaznom trendu” i niže mrežne naknade kao razloge za ublažavanje uzbuđenja ulagača zbog skoka cijene Bitcoina od 15% tijekom prošlog tjedna. Međutim, Bitcoin je trenutno u padu od 2% u posljednja 24 sata te trguje ispod 23.000 prema CoinGecku.

Izvješće počinje naglašavanjem karakteristika bear marketa koje uključuje pad aktivnosti na lancu i okretanje od špekulativnih ulagača prema dugoročnim hodlerima. To sugerira da Bitcoin mreža još uvijek pokazuje svaku od tih osobina.

Glassnode je napisao da se pad mrežne aktivnosti može protumačiti kao nedostatak nove potražnje od strane špekulativnih trgovaca u odnosu na dugoročne vlasnike (LTH) i investitora koji imaju visoku razinu povjerenja u tehnologiju. U izvješću se navodi:

“S iznimkom nekoliko porasta aktivnosti tijekom velikih događaja kapitulacije, trenutna mrežna aktivnost sugerira da još uvijek ostaje mali priljev nove potražnje.”

Glassnode se odnosi na stalan pad aktivnih adresa kao na “profil potražnje na bear marketu” koji je na snazi ​​od prošlog prosinca.

Analizom su uočene sličnosti između trenutnog obrasca mrežne potražnje i onog uspostavljenog u razdoblju 2018.-2019. Slično prethodnom ciklusu, mrežna potražnja je presušila nakon rekordno visoke cijene Bitcoina u travnju 2021. Došlo je do značajnog oporavka potražnje do sljedećeg studenog kada su se cijene oporavile na novi ATH.

Međutim, od prošlog studenog potražnja je u silaznom trendu, s velikim skokom tijekom masovne rasprodaje u svibnju.

“Bitcoin mrežom i dalje dominiraju HODLeri, a do sada nije bilo nikakvog značajnog povratka nove potražnje.”

Glassnode je dodao da slaba potražnja bilo koga osim predanih entuzijasta Bitcoina tjera mrežne naknade na “teritorij bear marketa”. Tijekom prošlog tjedna dnevne naknade iznosile su samo 13,4 BTC. Nasuprot tome, kada su cijene dosegle ATH prošlog travnja, dnevne mrežne naknade premašile su 200 BTC.

Pod pretpostavkom da će se stope naknada povećati do bilo koje mjere vrijedne pažnje, Glassnode sugerira da bi to moglo značiti da je potražnja u porastu, a bear market blizu kraja.

“Iako još nismo vidjeli značajan porast naknada, praćenje ove metrike vjerojatno će biti signal oporavka.”

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X