Alarmantan trend? Novčanik s 1 000 BTC “budi se” nakon 12 godina

0

Kripto tržišta su prošli tjedan pretrpjela duboke korekcije nakon ukupnog pozitivnog kretanja u ovoj godini. Sudionici na tržištu strahuju da će se korekcija nastaviti jer je nekoliko dosad neaktivnih adresa s velikim kripto holdingom posljednjih dana počelo premještati sredstva.

Budi se još jedan “uspavani” novčanik

U tweetu od ponedjeljka, 24. travnja, usluga praćenja kripto kitova “Whale Alert” izvijestila je da je nekadašnji uspavani Bitcoin novčanik koji drži preko 1000 BTC (vrijedan približno 27,48 milijuna dolara u vrijeme pisanja) izveo transakciju po prvi put u 12 godina.

Prema podacima o dijeljenim transakcijama, novčanik koji počinje s “1Mj” prenio je 400 BTC u drugi novčanik, koji počinje s “3BJ”, u četiri transakcije od po 100 BTC, provedene u brzom slijedu.

Osnivač Dynamo DeFi-ja, Patrick Scott, istaknuo je da je zadnji put novčanik izvršio transakciju prije manje od godinu dana, nakon što je Laszlo Hanyecz slavno kupio dvije pizze za 10.000 BTC 22. svibnja davne 2010. godine.

Novčanik koji počinje s 1Mj treća je Bitcoin uspavana adresa koja se probudila u posljednja četiri dana.

Medvjedi izlaze iz zimskog sna?

U srijedu, 19. travnja, Bitcoin novčanik koji drži 6.071 BTC (vrijedan oko 166,97 milijuna dolara po trenutnom tečaju) izvršio je transakciju prvi put u 13 godina, kako je izvijestio Whale Alert. Novčanik koji počinje s “1Jd” poslao je 2071 BTC na drugu adresu koja počinje s “3HB”.

Zatim je u petak, 21. travnja, neaktivna adresa koja drži 1128 BTC (otprilike 31 milijun dolara u vrijeme pisanja) provela transakciju nakon 10 i pol godina mirovanja, kako je izvijestio Whale Alert. Adresa koja počinje s “12A” sada sadrži samo oko 665,64 BTC prema podacima Blockchain.com.

Trend buđenja uspavanih adresa nije ograničen samo na Bitcoin. Najmanje dvije prethodno neaktivne Ethereum adrese također su se probudile u manje od dva tjedna. U posljednjem slučaju, sudionik Ethereum Inicijalne ponude kovanica s 2365 ETH proveo je transakciju po prvi put u 7,7 godina, šaljući jedan ETH u jednoj transakciji.

Trend je zabrinjavajući jer je prethodno neaktivna aktivnost računa obično povezana s povećanim prodajnim pritiskom i nije prošla nezapaženo od strane zajednice Crypto Twitter.

Zašto je ovo važno? Whaleovi, tzv. kitovi su entiteti koji posjeduju između 1 000 i 10 000 Bitcoina i najčešće se smatraju odgovornima za iznenadne fluktuacije cijena na kripto i tradicionalnim tržištima te kupnjom ili prodajom mogu utjecati na cijene kripto imovine. Dugoročne uspavane adrese kitova predstavljaju vlasnike koji su kupili kripto imovinu po znatno nižim cijenama od trenutnih tečajeva.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X