AMD će integrirati blockchain igre na svoje grafičke kartice!

0

Popularizacija kripto mininga je splasnula, ali AMD i dalje uvelike ulaže u blockchain. AMD se pridružio BGA, s planovima povezivanja blockchain igara sa svojim grafičkim karticama.

AMD je 2017. zabilježio rast prihoda i cijena dionica potaknut potražnjom za kripto minerima. Do 2018. godine mining kriptovaluta je znatno pao, ali tvrtka nije odustala od blockchaina. U stvari, AMD bi u novoj godini mogao spojiti igre zasnovane na blockchainu sa svojim grafičkim karticama.

AMD se pridružio Blockchain Game Allianceu!

AMD je nedavno postao prvi proizvođač hardvera koji se pridružio Blockchain Game Alliance (BGA), zajednici većinom programera i izdavača igara, u kojoj sudjeluju izdavački giganti Ubisoft i ConsenSys (iz Ethereum inkubatora). U priopćenju za medije AMD je rekao kako planira svojim partnerima u industriji pružiti vrstu “računalnih tehnologija visokih performansi” koje bi potencijalno mogle transformirati način na koji se igre stvaraju, objavljuju, kupuju i igraju.

Proizvođač hardvera najavio je i partnerstvo s Robot Cacheom, tržištem za igre zasnovanom na blockchainu, koje je započelo s radom u lipnju, i Ultrom, osnivačkim BGA članom koji bi trebao pokretati svoju platformu za distribuciju igara u sljedećih nekoliko mjeseci. Oba partnera će koristiti procesore AMD Ryzen i grafičke kartice AMD Radeon za optimalne performanse kriptografskog računanja. Robot Cache će koristiti AMD EPYC procesore u svojim back-end sustavima, dok će Ultra koristiti istu tehnologiju za proizvodnju blokova u svojoj mreži.

Glavni čovjek AMD-ova blockchaina, Joerg Moskowitz, naglasio je kako će platforme za blockchain igre igračima pružiti pristup ekskluzivnom mrežnom sadržaju i pružiti nove načine posjedovanja virtualne imovine. Ovakve će platforme također izdavačima dati nove kanale za distribuciju igara.

Kakva je AMD-ova budućnost u blockchain igrama?

Ultrin izvršni direktor Nicolas Gilot rekao je za Decrypt da njihovo partnerstvo s AMD-om ide dalje od savezništva na papiru. AMD će tako spojiti Ultra Games sustav sa svojim grafičkim karticama. To znači da će kupci AMD-a automatski instalirati Ultrinu platformu koja se temelji na blockchainu kako bi mogli otkupiti njihove igre. I postojeći kupci AMD-a moći će instalirati Ultra kada ažuriraju AMD upravljački program. Gilot tvrdi kako će obje ove akcije značajno potaknuti usvajanje Ultre.

AMD i Ultra su također uključeni u razna gaming događanja i natjecanja, ali osim gaminga surađuju i na drugim tehnološkim aspektima, poput poboljšanja kapaciteta blockchaina i sigurnosti novčanika. Obje stavke su jednako važne za masovno usvajanje kriptovaluta i blockchaina. AMD-ov razvoj blockchain igara čini se mnogo dublje integriranim u njihovu misiju i viziju od  kripto mininga. AMD je zainteresiran za poboljšanje kapaciteta onoga što blockchain može ponuditi u pogledu brzine i pouzdanosti, ali i u osiguravanju privatnih ključeva korisnika.

Gilot je na kraju rekao kako blockchain tehnologija može donijeti veliki pomak u IT prostoru te tako objašnjava AMD-ovo pridruživanje Blockchain Game Allianceu.

“Nakon uspostave korporativne suradnje s tvrtkama poput Ultre, AMD pokazuje svoju vjeru u blockchain i gaming”, rekao je.

Čini se da proizvođač procesora bilježi veliki skok u novonastaloj industriji igara na blockchainu u onome što bi se moglo opisati kao prirodna integracija s razvojem tehnologije igara. 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X