Američki Kongres predstavit će novi nacrt zakona za stablecoine

0

Prema novom Nacrtu zakona za stablecoine, neuspjeh da se registrirate kao izdavatelj stablecoina može rezultirati kaznom do pet godina zatvora i novčanom kaznom od milijun dolara. Izdavatelji izvan Sjedinjenih Država trebaju tražiti registraciju za poslovanje u zemlji.

Novi prijedlog zakona koji pruža okvir za stablecoine u Sjedinjenim Državama objavljen je u repozitoriju dokumenata Zastupničkog doma, nekoliko dana prije rasprave o toj temi koja će se održati 19. travnja. Prema nacrtu, Federalne rezerve bit će nadležne za nebankarske izdavatelje stablecoina, kao što su kripto tvrtke Tether i Circle, odnosno izdavatelji Tethera i USD Coina.

Stablecoini su vrste kriptovaluta koje ulagačima pokušavaju ponuditi stabilnost cijena podupirući ih određenom imovinom ili koristeći algoritme za prilagođavanje ponude na temelju potražnje. Stablecoini su predstavljeni 2014. s izdavanjem BitUSD-a.

Oštre mjere i kazne za izdavatelje stablecoina

Prema dokumentu, osigurane depozitne institucije koje žele izdavati stabilcoine nadzirat će odgovarajuća Savezna agencija za bankarstvo, dok će nebankarske institucije nadzirati Federalne rezerve. Neregistrirani izdavatelji stablecoina mogli bi se suočiti s kaznama zatvora do pet godina i novčanim kaznama od milijun dolara. Izdavatelji izvan Sjedinjenih Država moraju tražiti registraciju za poslovanje u zemlji.

nacrt zakona za stablecoine

Među čimbenicima za odobrenje je sposobnost podnositelja zahtjeva da održava rezerve osigurane stablecoina u američkim dolarima ili novčanicama Federalnih rezervi, trezorske zapise s dospijećem od 90 dana ili manje, ugovore o ponovnoj kupnji s dospijećem od 7 dana ili manje, T-zapisi (tromjesečni trezorski zapisi) s dospijećem od 90 dana ili manje, kao i depoziti središnje banke.

Osim toga, izdavatelji moraju pokazati tehničku stručnost i uspostavljeno upravljanje, kao i prednosti ponude financijske uključenosti i inovacija putem stablecoina.

Glavni izvršni direktor Circlea, Jeremy Allaire, na Twitteru je rekao da “očito postoji potreba za dubokom, dvostranačkom podrškom zakonodavstvu kako bi se osiguralo da se digitalni dolari na internetu sigurno izdaju, podržavaju i upravljaju.”

Također, u sklopu nacrta zakona predviđena je dvogodišnja zabrana izdavanja, stvaranja ili prisvajanja stablecoina koji nisu pokriveni stvarnom imovinom.

Prema definiciji dokumenta, endogeni stablecoini “oslanjaju se isključivo na vrijednost druge digitalne imovine koju je stvorio ili održava isti izvor kako bi održali fiksnu cijenu.” Nacrt će omogućiti vladi SAD-a da uspostavi standarde za interoperabilnost između stabilcoina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X