Američki zastupnik poziva na zabranu kriptovaluta jer slabe moć SAD-a

0

Zastupnik Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, Brad Sherman, pozvao je kolege da zabrane kriptovalute, rekavši da prijete slabljenju i uništenju američke vanjske politike i umanjenju vladavine prava.

Komentare i primjedbe zastupnika, inače predstavnika Demokratske stranke za 30. kongresni okrug Kalifornije, objavio je kripto orijentirani neprofitni Coin Center.

U svojim komentarima, predstavnik Sherman rekao je da zakonodavci moraju djelovati preventivno kako bi spriječili prijetnju koju predstavljaju kriptovalute i na taj način američkim građanima zabranili njihovu kupovinu.

Prijetnja koju predstavljaju kriptovalute, prema njegovim tvrdnjama, ne izaziva ništa manje nego slabljenje američkog geopolitičkog utjecaja zbog potencijalnog smanjenja moći njegove suverene valute:

“Strašno velika količina naše međunarodne moći proizlazi iz činjenice da je dolar standardna jedinica međunarodnih financija i transakcija, a cilj pristaša kriptovaluta je da nam tu moć oduzmu”, rekao je Sherman.

Da bi ilustrirao trenutnu hegemoniju dolara, Sherman je istaknuo da je na mnogim ključnim globalnim tržištima poput nafte, čišćenje putem sustava Federalnih rezervi (New York FED) i dalje presudno za velike transakcije.

Zabrana kupovanja ili rudarenja kriptovaluta

Zastupnik je opisao navodno negativan utjecaja kriptovaluta, ako bi one postale globalna jedinica vrijednosti.

“Globalna, distribuirana digitalna valuta SAD bi stavila u položaj u kojem bi značajne sankcije koje smo uveli u, primjerice Iranu, postale nevažne.”

Sherman je zaključio da bi krajnji rezultat kriptovaluta bio ne samo slabljenje američke vanjske politike, nego i negativan utjecaj na poreze te tradicionalno provođenje zakona. Na taj način potpuno bi se transformirao domaći i globalni status quo.

Prema priopćenju, Sherman je ranije tražio zabranu da građani SAD-a kupuju ili rudare kriptovalute. Također, za sve pristaše ICO projekata izjavio je da su “šarlatani i prevaranti koji su uvijek favorizirali novo decentralizirano poduzetništvo.”

U ožujku 2018. godine, Sherman je tvrdio da kriptovalute postoje samo kako bi pomogle teroristima i kriminalcima.

Mnogi od njegovih kolega zakonodavaca imaju izrazito pozitivniji stav o kriptovalutama. Pozitivan primjer je zastupnik Demokratske stranke, Darren Soto, koji radi na unaprijeđenju tri međusobno povezana zakona koji uključuju promicanje ideje blockchaina.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X