Andreessen Horowitz otvara školu fokusiranu na kripto-startupove

1

Investicijska kompanija Andreessen Horowitz (a16z) otvara školu specijaliziranu za startupove koji za cilj imaju razvijanje projekata vezanih uz kriptovalute.

Andreessen Horowitz predstavio je svoju Crypto Startup School u priopćenju za medije 3. listopada. Kompanija je istaknula da namjerava “potaknuti više tehnoloških poduzetnika na pokretanje kripto projekata te pomoći svima ostalima koje ovo područje zanima da se snađu u labirintu ideja”.

Pozivajući se na tzv. labirint ideja, kompanija se osvrnula na važnost dobrih ideja za startup industriju, koja su na kraju “dobro razvijeni, višegodišnji planovi koji razmatraju različite moguće puteve i smjernice prema načinu na koji se mijenja svijet”.

Komentirajući pokretanje inicijative, Chris Dixon, generalni partner Andreessena Horowitza, istaknuo je da će škola biti besplatna te dodao:

“Vodit ćemo startup školu za kripto-startupove i predstavit ćemo sve ono što smo naučili u posljednjih sedam godina kao najbolju praksu u ovoj kategoriji.”

Blockchain i kriptovalute u obrazovanju

Posljednjih je mjeseci niz industrijskih aktera pokrenulo različite inicijative vezane za obrazovanje. Računalna mreža usmjerena na privatnost i ekosustav aplikacija Blockstack, nedavno je najavila partnerstvo sa Lambda School, online školom vještina.

Studenti upisani u program sada mogu naučiti kako kodirati Blockstack aplikacije i ostvarivati mjesečni prihod putem aplikacije za program za rudarenje.

Vodeća globalna kripto burza Binance predstavila je svoj novi projekt fokusiran na programere, pod nazivom Binance X. Projekt će podržati programere i njihove inicijative pomažući u obrazovanju i suradnji na burzi Binance te ih povezivati s relevantnim internim programima koji projektima pomažu da napreduju u različitim fazama rasta.

Krajem kolovoza, Coinbase je podijelio istraživanje u kojemu je rangirao 50 najboljih sveučilišta. Analiza je pokazala da 56% od 50 najboljih svjetskih sveučilišta nudi jedan ili više tečajeva i edukacija o kriptovalutama ili blockchain tehnologiji.

Što mislite kada će se u Hrvatskoj pokrenuti ovako nešto? Voljeli bismo vas čuti u komentarima 🙂 

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

1 Comment

 1. Poštovani/na,

  Ja u Rijeci od prošle godine održavam edukativne prezentacije /predavanja o blockchain tehnologiji i kripto valutama.
  Naravno odaziv na ovakve prezentacije je mali ili nikakav i čini mi se da pokušavam nemoguću misiju.

  Gostovao sam na našoj Kanal Ri TV – Planet Ri, video uradak na Youtube. U medijski prostor na Radio Ri, Radio Korzo i naše novine – Novi List.

  Interes medija je nikakav ali budućnost je u ovoj tehnologiji i kripto valuti. Novac ne postoji a bankarski sustav se raspada.

  Moja predavanja se nastavljaju.

  Pozdrav
  Valter

Leave A Reply

X