Ark Invest prodao dionice PayPala, kupuju kripto-friendly alternativu

0

Osnivačica kripto investicijske tvrtke Ark Invest Cathie Wood prodala je sve udjele tvrtke PayPal i pokazala veće povjerenje u dugoročni rast platnog sustava Cash App koji koristi Bitcoin Lightning Network.

Wood je objasnila potez svoje tvrtke na konferenciji Miami Bitcoin 2022 koja je završila u subotu.

Lightning Network (LN) je rješenje drugog sloja za Bitcoin koje je namijenjeno za brže i jeftinije transakcije. Tvrtka za financijsku tehnologiju PayPal upravlja aplikacijom za plaćanje Venmo koji je izravni konkurentom Blockovom (bivši Square) Cash App-u.

Wood je u petak u intervjuu za CNBC rekla da je donijela odluku da odustane od PayPala za Cash App zbog sveobuhvatnijeg pristupa integraciji novčanika za digitalnu imovinu. Rekla je da iako je Venmo počeo prihvaćati Bitcoin, “on je više sljedbenik aplikacije Cash.”

“Skloni smo se kladiti na one za koje vjerujemo da će biti pobjednici […] Kako smo konsolidirali naše portfelje tijekom razdoblja bez rizika, odabrali smo Block umjesto PayPal-a.”


Wood je nastavila da vjera njezine tvrtke u Cash App proizlazi iz onoga što ona smatra organski potaknutog rasta korisnika “za razliku od pristupa odozgo prema dolje” iz Venma.

Općenito, Wood vjeruje da su maloprodajni ulagači pogurnuli tržište kriptovaluta do ove točke, kako je izjavila:

“Mislim da većina institucionalnih investitora nije pozicionirana na način na koji će u konačnici biti. Maloprodaja u ovom sektoru stvarno prednjači.”


Venmo se trenutno može pohvaliti sa 70 milijuna korisnika i 850 milijuna dolara dobiti, u usporedbi s profitom Cash Appa od 44 milijuna i 2,03 milijarde dolara u 2021., prema podacima tvrtke za praćenje aplikacija Business of Apps. Oštar kontrast u njihovoj sposobnosti ostvarivanja neto dobiti mogao bi biti još jedan motivirajući čimbenik za Arkovu procjenu dvaju brendova.

Kako je Ark Invest zauzeo bullish stav u vezi s Cash Appom, njegov voditelj Bitcoin proizvoda Miles Suter najavio je u četvrtak da će američki korisnici moći automatski uložiti dio svojih izravnih depozita u Bitcoin.

Wood je značajna promicateljica Bitcoina koja je u intervjuu ponovila svoje predviđanje da će Bitcoin dostići milijun dolara do 2030. godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X