Australija je četvrto najveće središte kripto bankomata na svijetu

0

Prema informacijama CoinATMRadar, tvrtke za analitiku podataka koja prati ukupan broj kripto bankomata u cijelome svijetu, Australija je nadmašila El Salvador i zauzela poziciju četvrtog najvećeg središta kripto bankomata.

Australija je u četvrtom kvartalu 2022. instalirala 99 kripto bankomata, a u vrijeme pisanja ovog članka, zemlja ima 216 aktivnih kripto bankomata. 

Osim Australije, i Poljska je zasjenila El Salvador po broju bankomata za kriptovalute s 222 vlastita.

Sjedinjene Države su na vrhu popisa nacija koje imaju najviše instaliranih bankomata za kriptovalute, s nešto opreznijim stavom zbog prethodnih problema povezanih s kriptovalutama.

Kanada i Španjolska nalaze se na drugom i trećem mjestu. U Kanadi postoji otprilike deset puta više bankomata za kriptovalute nego u Španjolskoj. Ukupan broj kripto bankomata u svijetu je 38.602, od čega je 6.071 bankomata instalirano samo u 2022. godini.

Australija i kripto

Tek prije nekoliko tjedana Australija se obvezala uspostaviti okvir za regulaciju i licenciranje pružatelja usluga kriptovalute u 2023. godini kao dio svojih težnji da modernizira svoj financijski sustav.

Prema priopćenju, jedna od sljedećih radnji koje će vlada poduzeti je razviti odgovarajuće aranžmane skrbništva i licenciranja kako bi se zaštitili potrošači.

Australsko ministarstvo financija u kolovozu 2022. najavilo je da će prioritet dati radu na mapiranju tokena. To podrazumijeva otkrivanje značajki svih tokena digitalne imovine u Australiji, uključujući praćenje vrste kripto imovine, njezinog temeljnog koda i bilo koje druge tehničke karakteristike za identifikaciju.

Konzultativni dokument objavljen je u isto vrijeme kada i strateški plan za australski platni sustav, koji bi trebao biti objavljen u prvom kvartalu 2023.

Ovaj dokument raspravlja o raznim komponentama ekosustava kriptovaluta, kao što su digitalni novčanici, stablecoini, kripto imovina i digitalne valute koje izdaju središnje banke. 

Ovo također uključuje proučavanje razloga politike za australski CBDC, što uključuje razmatranje ekonomskih, pravnih, regulatornih i tehničkih aspekata povezanih s australskim CBDC-om.

Predviđa se da će Centralna banka Australije dovršiti CBDC pilot program do sredine 2023. godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X