Australska pošta omogućila kupnju Bitcoina u poslovnicama

0

Australci sada mogu kupiti Bitcoin na prodajnim mjestima jedne od najstarijih organizacija u zemlji, Australske pošte.

U suradnji između Australia Post-a i Bitcoin.com.au, stanovnici Australije će sada moći koristiti značajku Post Billpay za kupnju Bitcoina i drugih kriptovaluta u preko 3500 poštanskih ureda širom zemlje.

Proces kupnje Bitcoina u AusPostu

AusPost je potvrdio ovu vijest u petak, 26.06. . Poštanska služba prihvaća plaćanje gotovinom i karticama za kupnju digitalne valute, a to se izvršava putem Bitcoin.com.au, kripto burze sa sjedištem u Cremorneu, Victoria.

„Ovo je važan događaj za digitalne valute u Australiji i širom svijeta. Dokazuje da postoje etablirana poduzeća i organizacije koje žele naučiti o novim tehnologijama implementirajući iste, a ne blokirajući, “ rekao je izvršni direktor kripto burze, Holger Arians.

Važnost Australijske pošte za adopciju Bitcoina

Australia Post, nekadašnji Postmaster General odjel, jedna je od organizacija s najdužim stažem u Australiji. Osnovana je kao privatni entitet 1809. godine, a bivši osuđenik Issac Nichols imenovan je za prvog poštara.

“Australijska pošta dugo je igrala važnu ulogu u zajednici kako bi njene usluge postale dostupne svima”, rekla je Susan Nicholson, voditeljica poslovnog i vladinog financijskog sektora AusPost.

Post Billpay je jedan od najpouzdanijih australskih rješenja za plaćanje već više od 20 godina, a iz pošte navode kako im je drago što sada pružaju mogućnost da se Bitcoin može kupiti u pošti, što će dovesti do poboljšanja proizvoda koji nudi provjeru identiteta kupca te šalje potvrdu o plaćanju u stvarnom vremenu natrag prema platitelju.

Prema australskom uredu za oporezivanje, između 500.000 i milijun stanovnika zemlje već posjeduje kripto imovinu. Bitcoin.com.au je rekao da se nada povećanju tog broja novom suradnjom s poštom.

“Naša misija je učiniti bitcoin sigurnim i lako dobavljivim za svakog Australca”, dodao je Arians. “Za mnoge ljude kupnja Bitcoina u Australijskoj pošti daje osjećaj sigurnosti u odnosu na klasičnu kupnju Bitcoina putem interneta – posebno za kupce koji prvi put kupuju.”

Ovo je veliki korak ka širenju spoznaje o Bitcoinu i kriptovalutama široj australskoj javnosti, ali možemo se pohvaliti da smo opciju kupnje kriptovaluta u pošti uveli prije Australije. U poslovnicama Hrvatske pošte, od kraja prošle godine možete kupiti kriptovalute u zamjenu za gotovinu, putem Electrocoinove platforme.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png
Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X