„Balanaced“ integrira plaćanje bitcoinom u preko 450 online trgovina

0

hand-with-money-1435431-m„Balanced“, tvrtka stacionirana u San Francisu, pružatelj je API-a za online plaćanje dizajniranog za online trgovine. Njihov proizvod može se koristiti za bilo kakav e-commerce model gdje je uključeno online plaćanje nevezano samo uz trgovine ili reklamne mreže. 21.veljače 2014. objavili su planove za integraciju bitcoina u njihov sustav. U realizaciji tog plana sklopili su partnerstvo sa Coinbaseom koji će im pomoći uvesti bitcoin i tako omogućiti njihovim klijentima ovu metodu plaćanja.

Tvrtka je ukupno za ovaj projekt dobila investicije u visini $3.500.000,00 od investitora poput Briana Cheskya, Yishana Wonga (Reddit CEO), Ashtona Kutchera i drugih.

API za plaćanje je već zakazan za testnu fazu sa 2 njihova klijenta: CrowTilt i Gittip.

Koje beneficije za korisnike donosi integracija bitcoina u sustav  plaćanja?

  • Preko 450 trgovina koristi Balancedovo rješenje za online plaćanje. Spajajući se s krajnjim korisnicima i njihovim digitalnim novčanicima lociranim u Coinbaseu omogućuje se bilo kojoj od tih trgovina da prihvate bitcoin kao metodu plaćanja.
  • Coinbase će biti na listi odabira načina plaćanja uz ostale opcije kartičnog plaćanja. Korisnici koji će htjeti platiti bitcoinom bit će zamoljeni da se ulogiraju u svoj Coinbase digitalni novčanik i odobre izvođenje transakcija.
  • Korisnik ima mogućnost odabira željenog načina plaćanja, a troškovi transakcije za Bitcoin će biti 1%, u odnosu na kartično plaćanje gdje su transakcije 2.9% + 0.30€.

Bitcoin i online plaćanje

„Ono što pokušavamo napraviti jest online plaćanje bitcoinom više „mainstream“,  tako da ga prikažemo kao već ustaljeni način plaćanja.“, rekao je Martin Tamzi, CEO Balanceda.

Integracijom bitcoina u svoj sustav Balanced želi podržati ovu valutu te ima daljnje planove za budućnost kojima bi pokušali omogućiti korisniku plaćanje bitcoinom koristeći samo adresu njegovog digitalnog novčanika, neovisno o pružatelju te usluge.

 

Svaka čast ekipi iz Balanceda koja se trudi probiti bitcoin na tržište!

 

Sources:

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X