Bank of Thailand mijenja mišljenje o Bitcoinu

0

U srpnju 2013. godine Bitcoin Co. Ltd. bio je u procesu integracije i registracije s raznim tajlandskim vladinim agencijama radi mogućnosti poslovanja u okvirima zakona. Cilj im je bio uspostaviti vezu s njihovom centralnom bankom, Bank of Thailand, koja regulira financijske transakcije i od njih dobiti smjernice i licence za trgovanje bitcoinom.

Nakon nekoliko pregovora i sastanaka sa 15 predsjedavajućih čelnika Bank of Thailand, prijedlozi su im odbijeni te su kasnije na sastanku Upravnog odbora za devize (Foreign Exchange Administration) donesene odluke prema kojima je svako trgovanje bitcoinom ilegalno, a to uključuje:

  • kupovanje bitcoina
  • prodavanje bitcoinaBangkok
  • kupovanje bilo kakvih dobara ili usluga u zamjenu za bitcoin
  • prodavanje bilo kakvih dobara ili usluga u zamjenu za bitcoin
  • slanje bitcoina bilo kome izvan Thailanda
  • primanje bitcoina od bilo koga izvan Thailanda

Na temelju takvih odluka Bitcoin Co. Ltd je morao suspendirati sve operacije u Thailandu.

Bank of Thailand mijenja odluku

Bitcoin Co. Ltd je objavio primitak pisma od strane Bank of Thailand u kojem je priopćeno da Bitcoin trgovanje i transakcije ne podilaze regulacijama ministarstva financija ukoliko u to nisu uključene strane devize. Bitcoin Co. Ltd. je odmah objavio da pokreće sve trgovinske operacije u Thailandu.

 

Source: 

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X