Beyond Seen Screen u partnerstvu s domaćom filmskom distributerskom kućom

0

Upoznati ste s time da se u Hrvatskoj, kao i u ostatku svijeta razni projekti počinju financirati uz pomoć ICO-ova. Tako će uskoro započeti i ICO domaćeg projekta – Beyond Seen Screen (BSS) koji stvara Shazam za video gdje se uz pomoć pametnih telefona, skenira ekran koji gledate, a zauzvrat dobivate povratne informacije o temi koja vas zanima.

Tijekom 2017.-te godine, mnoštvo projekta koji su se pojavili na tržištu s ICO-om prikupili su milijunske iznose za potrebe financiranja i daljnjeg razvoja svojih ideja. Bez imalo sumnje, možemo reći da je prethodna godina bila “žetva” ICO-ova i provedba ove faze bila je puno jednostavnija nego što je to u prvoj polovici 2018.-te.

Puno poduzeća vidjelo je kako se sve odigralo prethodne godine na kriptotržištu i odlučilo pokrenuti svoj projekt koji će biti financiran iz ICO-a, no situacija je sada podosta teža. Postoji puno veći broj projekta, a investitori nisu više pojedinci i “mali igrači” na tržištu, već se sve više u investiranje uključuju globalne korporacije i razni fondovi. Ovi investitori ne ulažu samo u dobru ideju, već traže od projekta pozadinu koja će dokazati postojanost i održivost njihove ideje, a upravo to radi i BSS tim koji je sklopio partnerstvo s filmskom distributerskom kućom Discovery Film&Video čime im se otvaraju vrata za daljnji razvoj njihove platforme.

Pilot projekt kreće u listopadu 2018.-te

Potpisivanje partnerstva između ova dva poduzeća potvrđeno je jučer, 5. lipnja, a ovom suradnjom BSS-u otvorit će se pristup za pilot projekta na 2 TV kanala – KinoTV i DokuTV, na kojima će moći integrirati svoju platformu.

BSS će dobiti pristup 500 dokumentarnih i običnih filmova koji su do sada viđeni i distribuirani preko 20 milijuna ljudi diljem Hrvatske i susjednih zemalja: Slovenije, Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Albanije.

Discovery Film&Video osnovan je 1990.-te godine, a njihova filmska distribucija establirala se kao sinonim za kvalitetan film, prepoznat od struke i publike. Na tržištu se izdvajaju dosadašnjim projektima: Revija azijskog filma, Revija dokumentarnog filma, Filmofilija, Otvori oči i slušaj te Vukovar film festival.

Suradnjom će BSS timu, ova filmska distributerska kuća postati prvi klijent koji će im pružiti priliku da provedu svoju ideju i pokažu gledateljima što se to krije iza scene. Ujedno će se uskoro na tržištu predstaviti i aplikacija koja će biti dostupna za skidanje pa će svi gledatelji koji imaju pristup KinoTV i DokuTV, moći vidjeti kako to zaista funkcionira u stvarnom svijetu.

Ova inicijativa, pokrenuta je od strane Dubravka Merlića, koji je uz BSS tim od samog početka kao savjetnik, a svojim iskustvom od 20 godina i stečenim poznanstvima, rezultirala je ova suradnja.

Merlić je poznat u multimedijskim i televizijskim krugovima jer je bio urednik i voditelj vijesti na HRT2, zatim urednik i voditelj TV emisije Slikom na Sliku čime je i osvojio nagradu novinara godine. U njegovoj biografiji ističe se još izobilje raznih projekata pa je tako u 2003.-toj osnovao nezavisnu produkcijsku kuću “Castor Multimedia“ posvećenu inovativnom i kreativnom sadržaju. Njegov je rad usko vezan za Hrvatsku radio televiziju na kojoj je napravio niz uspješnih emisija, a najupečatljivija od njih je Piramida za koju je i dobio jednu od najvećih televizijskih nagrada, Rose d’Or u 2007.-toj godini.

Igor Rakonić, direktor Discovery Film&Video, rekao je:

Već dugo sam u video svijetu i filmskoj industriji te sam svjedočio razvoju ove djelatnosti od video traka, optičkih diskova za pohranu do streaminga kakvo postoji danas. Prvi puta kada sam vidio BSS, zaintegrirao me cijeli projekt jer je primjenjiv za bilo koji video medij. Upravo zbog toga želimo im pružiti priliku i koristit ćemo njihovu uslugu kako bi poboljšali iskustvo gledatelja ispred TV kanala i stvorili im dodatnu vrijednost prilikom gledanja istih.

Oduševljenje u BSS

Prilika koja se stvorila za BSS tim ovim partnerstvom je jedinstvena i omogućit će projektu da pokaže svoj puni sjaj.

Mario Drevenšek, CEO BSS-a, na ovu suradnju izjavio je:

Sretni smo što je Discovery Film&Video postao naš prvi klijet jer će nam pristupom kanalima KinoTV i DokuTV stvoriti mogućnost da predstavimo bazu i temelj naše ideje široj javnosti. Želimo omogućiti svijetu da vidi “iza” videa i sazna sve informacije koje ga zanimaju u kratkom vremenu te nam se stvara prilika da pokažemo kapacitet, kreativnost i jedinstvenost našeg rješenja kroz Beyond Seen Screen platformu.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

“Telegram"

Share.

About Author

Head of Marketing @Async Labs

Leave A Reply

X