Biden neće prihvatiti sporazum o dugu koji štiti kripto trgovce

0

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden izrazio je protivljenje sporazumu o gornjoj granici duga za koji kaže da bi koristio “bogatim poreznim prevarantima i kripto trgovcima” dok bi ugrozio programe pomoći u hrani.

Predsjednik Sjedinjenih Država Joe Biden izrazio je protivljenje sporazumu o gornjoj granici duga s republikanskim čelnicima koji bi navodno koristio kripto trgovcima. Prisustvujući summitu Grupe sedam (G7) u Hirošimi u Japanu 21. svibnja, Biden je na tiskovnoj konferenciji nazvao predložene uvjete republikanaca “neprihvatljivima”.

“Neću pristati na dogovor koji štiti bogate porezne prevarante i kripto trgovce, a istovremeno dovodi u opasnost pomoć u hrani za gotovo stotinu, oprostite, gotovo milijun Amerikanaca.”

Navodna zaštita za kripto trgovce odnosi se na prikupljanje poreznih gubitaka. Prema Washington Postu, u tijeku je rasprava između Bijele kuće i republikanskih čelnika o blokiranju tog mehanizma za transakcije kriptovalutama.

Prikupljanje kripto poreznih gubitaka strategija je koju ulagači koriste kako bi smanjili svoje ukupne porezne obveze. To uključuje prodaju kriptovalute s gubitkom kako bi se nadoknadili kapitalni dobici od kripto dobiti. Da biste potraživali gubitak, imovina se mora prodati, a prihod se mora upotrijebiti za kupnju slične imovine unutar 30 dana prije ili nakon prodaje. Mehanizam je također dostupan za dionice i drugu imovinu.

Zajedno s prekidom skupljanja poreznih gubitaka za kriptovalute, Bijela kuća iznijela je republikancima sličan prijedlog koji zabranjuje ulagačima odgodu poreza na zamjene nekretnina. Obje promjene dodale bi oko 40 milijardi dolara poreznih prihoda za vladu SAD-a.

SAD-u prijeti bankrot

Republikanci te prijedloge odbijaju. Predsjednik Zastupničkog doma Kevin McCarthy tvrdi da je porast duga SAD-a “problem potrošnje, a ne problem prihoda”, navodeći pretjeranu potrošnju Bidenove administracije tijekom pandemije. U međuvremenu, Bijela kuća za problem duga okrivljuje smanjenje poreza prethodnih administracija, tvrdeći da su prihodi znatno pogođen smanjenjem poreza.

Republikanci žele zatvoriti deficit s 4,8 trilijuna dolara rezova potrošnje, što bi izravno utjecalo na proračune saveznih agencija. Ako Kongres ne podigne gornju granicu duga, SAD bi mogao bankrotirati već 1. lipnja. Biden će navodno razgovarati s McCarthyjem telefonom tijekom leta iz Hirošime u Washington, D.C.

Na snazi ​​od 1917., gornja granica duga je granica koju je Kongres odredio za koliko novca savezna vlada može posuditi za plaćanje računa.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X