Bidenov budžet predlaže porez od 30% na korištenje električne energije za kripto rudarenje

0

Porez bi se postupno uvodio po stopi od 10% godišnje tijekom tri godine i pokrivao bi električnu energiju proizvedenu iz izvora u mreži i izvan mreže.

Američki rudari kriptovaluta mogli bi uskoro plaćati porez od 30% na troškove električne energije prema proračunskom prijedlogu predsjednika Joea Bidena usmjerenom na “smanjenje aktivnosti rudarenja”.

U dokumentu Ministarstva financija koji objašnjava rebalans proračuna, a koji je objavljen 9. ožujka navodi se da će svaka tvrtka koja koristi resurse – bilo da su u vlasništvu ili u najmu – biti “podvrgnuta trošarinama u iznosu od 30% cijene električne energije korištene u rudarstvu digitalna imovina.”

Predloženo je da se porez uvede nakon 31. prosinca, postupno kroz tri godine po stopi od 10% godišnje, da bi se do treće godine postigla maksimalna porezna stopa od 30%.

Kripto rudari bi imali zahtjeve za izvješćivanje o “količini i vrsti potrošene električne energije, kao i vrijednosti te električne energije”.

Smanjenje rudarskih operacija

Kripto rudari koji svoje potrebe za električnom energijom nabavljaju izvan mreže i dalje bi bili podložni porezu i morali bi procijeniti trošak električne energije proizvedene u bilo kojem “postrojenju za proizvodnju električne energije”.

U svom obrazloženju za porez, Ministarstvo financija je tvrdilo da korištenje energije u operacijama rudarenja kriptovaluta “ima negativne učinke na okoliš,” povećava cijene za one koji dijele mrežu s operacijama i stvara “nesigurnost i rizike za lokalna komunalna poduzeća i zajednice”.

“Trošarina na korištenje električne energije od strane rudara digitalne imovine mogla bi smanjiti aktivnost rudarenja zajedno s povezanim utjecajima na okoliš i drugim štetama.”

U izjavi od 9. ožujka, Bijela kuća također je potvrdila izvješća da želi okončati poreznu strategiju za kripto transakcije za koje procjenjuje da će prikupiti 24 milijarde dolara.

Trenutna pravila dopuštaju kripto ulagačima da prodaju digitalnu imovinu s gubitkom u porezne svrhe, što je poznato kao prikupljanje poreznih gubitaka, i zatim odmah otkupljuju te kriptovalute.

Nova pravila bi uskladila porezna pravila o trgovanju kriptovalutama s dionicama, gdje takva praksa nije dopuštena prema pravilima prodaje.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X