Bijela Kuća navodno priprema završnu kripto odredbu

0

Očekuje se da će Bijela Kuća u narednim tjednima izdati izvršnu naredbu o radnjama koje će američka vlada poduzeti u vezi s digitalnom imovinom.

Izvor “upoznat s planom Bijele kuće” rekao je Barron’su da će izvršna naredba biti izdana u memorandumu o nacionalnoj sigurnosti. Bidenov bi memorandum dodijelio nekim državnim tijelima ovlasti da proučavaju kriptovalute, stablecoine i NFT-ove ciljem razvoja funkcionalnog regulatornog okvira.

Citiran je izvor rekao:

“Ovo je osmišljeno tako da imamo holistički pogled na digitalnu imovinu i skup politika koje daju koherentnost onome što vlada pokušava učiniti u ovom prostoru.”

Posljednjih dana kruže glasine o potencijalnoj izvršnoj naredbi za kriptovalute. Ranije ovog tjedna Forbes je izvijestio da će ti vladini subjekti vjerojatno objaviti izvješća o svojim nalazima do sredine 2022. u kojima se razmatraju “sustavni rizici kriptovaluta i njihova nezakonita upotreba”.

Obrazloženje za izvršnu naredbu koja potpada pod temu nacionalne sigurnosti je da je kripto prekogranični alat za prebacivanje novca. Sposobnost decentralizirane blockchain tehnologije da zaobiđe geo-specifičan nadzor ili pravila znači da administracija može tražiti usklađivanje međunarodnih propisa s drugim zemljama.

Viši ETF analitičar u Bloombergu Eric Balchunas primijetio je da Bidenova administracija smatra kriptovalute prijetnjom nacionalnoj sigurnosti te da to također može biti razlog stalnog odbijanja Bitcoin spot ETF-ova.

Obračun kripto i tradicionalnog sektora?

Još jedan zakon koji zabrinjava kripto industriju predložili su Demokrati 25. siječnja, američki zakon o konkurenciji. Jerry Brito, izvršni direktor Coin Centera sa sjedištem u Washingtonu, istaknuo je da bi jedna odredba u predloženom zakonu omogućila ministru financija da zabrani rad kripto burzama bez prethodne obavijesti.

Brito je rekao da vjeruje da će zakon vjerojatno proći “u nekom obliku”. Ovo će zasigurno utjecati na kripto sektor, ili ekstremno negativno ili iznimno pozitivno, ovisno o konačnom izgledu ove odredbe.

U međuvremenu pristaše među zastupnicima pokušavaju izgladiti grublje rubove već donesenog zakona. Ponavljajući molbe stručnjaka za kripto industriju, dvostranačka skupina zastupnika u Domu zamolila je ministricu financija Janet Yellen koju je nominirao Biden da pojasni aspekte Zakona o infrastrukturi koji se odnose na digitalnu imovinu. Zakon o infrastrukturi potpisan je u studenom prošle godine usred nekih kontroverzi jer je njegova definicija ‘brokera’ vjerojatno preširoka uključujući minere, blockchain programere, validatore transakcija i operatere nodeova.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X