Bikovi trče prema vrhu, Ethereum skočio 10%

0

Bitcoinov mali brat, Ethereum, skočio je jutros za $30, sa $305 na $337 u manje od sat vremena.

Tržišni volumen Ethereuma je narastao na $31 milijardu, dok mu se volumen trgovanja poduplao i skočio na 1 milijardu, prvobitno zbog povećanja trgovanja od strane Južne Koreje.

Zanimljivo je da donedavno nerelevantni tečaj BTC/ETH, koji je obično dosta nizak i do sada nije bio niti u prvih 10 tečajeva, skočio je na drugu poziciju s volumenom, samo u zadnjih 24 sata, većim od $100 milijuna.

Očito je da se taj iznenadni skok dogodio primarno zbog Bitcoina, koji je danas narastao na rekordnu razinu te se bliži $6000. Iako je Ethereum skočio nešto manje u vrijednosti, oboje (Bitcoin i Ethereum) su skočili danas za 10%.

Čini se da se bikova utrka rasta cijena opet vratila. Pokrenuta je s pokušajima da se svaki investitor dohvati svoje porcije kolača Bitcoin Golda, odnosno kako se to naziv, besplatni novac engl. “free money”.

Volumen kapitala koji je trenutno na tržištu kriptovaluta je danas dostigao prošli najveći rekord od $172 milijarde, te došao do impresivnih $173 milijardi. Neće biti iznanđujuće ako to poraste do $200 milijardi u narednih 10 dana.

Interesantno je pratiti što se događa i hoće li se ovaj ‘bull run’ nastaviti sve do kraja godine ili će krenuti masovno povlačenje kapitala nakon forka.

Danas su institucionalni investitori spremni prihvatiti mnogo veći rizik, te jednostavno više ne mogu ignorirati tržište ovih razmjera. Samim time mnogo više kapitala se iz dana u dan ulaže u kripto tržište, te ne bi bilo iznenađujuće ako vrijednost Bitcoina i Ethereuma nastavi rasti i nakon forka.

Mnogi će biti iznenađeni kada muzika prestane svirati i cijene krenu brzo padati prema dolje, ali trenutno je teško pretpostaviti kada bi se to moglo dogoditi (možda 26.10.).

Nitko ne zna što budućnost donosi ali jedno je sigurno, bikovi su izašli na ulice i trenutno trče prema vrhu, nemojte dopustiti da vas pregaze kada će promijeniti smjer i krenuti brzu trku prema dolje.

Ako ste spremni kupiti svoj prvi Bitcoin, pogledajte naš članak sa detaljnim koracima kako ga najjednostavnije i najbrže kupiti.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X