Binance kripto kartica debitirala u Europi!

0

Binanceova dugo očekivana kripto debitna kartica, Binance Card, službeno debitira u zemljama Europskog gospodarskog prostora, skraćeno EEA.

Iz Binancea su 14. srpnja izjavili da će korisnici koji žive u EEA moći podnijeti zahtjev za izdavanje Binance kartice od početka kolovoza. U bliskoj budućnosti planiraju se širiti na Veliku Britaniju, a korisnike u drugim regijama pozivaju da se prijave za svoju karticu putem web stranice Binance Card.

Swipe je trenutno dostupan u 31 zemlji unutar EEA, uključujući zemlje poput Hrvatske, Francuske, Njemačke, Italije i Španjolske i ostalih. Swipe još nije dostupan u Sjedinjenim Državama, ali tvrtka navodno planira izdati uslugu ubrzo nakon dovršetka odgovarajućeg licenciranja i registracije.

Četiri kriptovalute dostupne inicijalno

Prema najavi, Binance Card će inicijalno podržavati ukupno četiri kriptovalute. Te kriptovalute uključuju Bitcoin, SXP (Swipeov native token), kao i Binanceov rodni token BNB i stablecoin, Binance USD (BUSD). Prema najavi, implementacija Binance kartice omogućit će korisnicima da trenutno kriptovalute pretvore u fiat novac i potroše ih na više od 60 milijuna trgovačkih mjesta  u 200 regija.

Binance je naglasio da će Binance kartica u osnovi funkcionirati kao tradicionalna debitna kartica i neće zahtijevati da korisnici ručno pretvaraju kriptovalute u fiat prije kupnje. Korisnici Binance kartice moći će dopuniti svoj digitalni novčanik izravno sa svog Binance računa, kao i odabrati redoslijed preferencije trošenja svoje digitalne imovine.

Izvršni direktor Swipea, Joselito Lizarondo, objasnio je: “Na primjer, ako imam 50 eura u BTC-u i 50 eura u BNB-u, ako izvršim transakciju za 75 eura, ona bi bila odobrena i tada bi mi oduzela kriptovalute redoslijedom koji sam odabrao.”

Swipe platforma korisnicima će omogućiti pohranjivanje svoje kriptovalute u njihov novčanik i pretvoriti ih u fiat valute samo kad se izvrši transakcija.

Hoće li Binance kartica imati posljedice na kripto svijet?

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao rekao je da će Binance Card uvelike pridonijeti prihvaćanju kriptovaluta širom svijeta:

„Omogućujući opipljiv način transakcije, pretvaranja i trošenja kriptovaluta za svakodnevnu upotrebu, unapređujemo našu misiju da kriptovalute učinimo pristupačnijima masama. Davanje korisnicima mogućnosti pretvaranja i trošenja kriptovaluta izravno s trgovcima širom svijeta, učinit će kriptovalute smislenim i primjenjivim. “

Prošlog tjedna Zhao je demonstrirao prve transakcije Binance Card službeno potvrdivši da će Binance Card biti pokrenut na Swipe platformi. Binance je kupio Swipe nešto ranije ovog mjeseca, što je bilo njegovo drugo akviziranje ove godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X