Binance lansira novu virtualnu kripto debitnu karticu

0

Vodeća globalna burza kriptovaluta Binance najavila je pokretanje svog novog proizvoda. Riječ je o virtualnoj debitnoj kartici kojoj je cilj pružanje usluga kripto plaćanja s bilo kojeg mjesta na svijetu.

Binance kartica radi sve što i obična platna kartica, ali s njom ovaj put dobivate puno više. Ona funkcionira kao obična debitna kartica koju izdaje vaša banka, što je u ovom slučaju vaš Binance.com račun. Karticu jednostavno putem aplikacije Binance Card nadopunite sredstvima u obliku Bitcoina ili BNB-a, navodi se u Binance blog postu.

Tijekom testnog razdoblja, valuta transakcije kartice bit će američki dolar. To znači da će klijenti izvan Sjedinjenih Država možda morati plaćati devizne naknade za većinu kupovina.

Binance karticu izdaje VISA, a podržalo ju je 46.000.000 izvanmrežnih i mrežnih trgovaca u 200 regija i teritorija. Uskoro će biti dostupna i aplikacija Binance Card koja će korisnicima omogućiti sigurnost kartice i upravljanje sredstvima.

Fizička Binance kartica još uvijek nije izdana, ali ‘virtualna’ Binance kartica trenutno je dostupna u beta verziji. Binance korisnici ​​’fizičku’ Binance karticu mogu očekivati tijekom sljedećih nekoliko tjedana. Prema objavama na blogu, Binance kartica najprije će biti predstavljena u jugoistočnoj Aziji – u travnju u Maleziji, zatim Vijetnamu, a nakon toga i u drugim zemljama.

Binance Card App

Kako bi iskoristili uslugu ‘Binance Card’, kupci će morati preuzeti istoimenu aplikaciju. Jednokratna akontacija u iznosu od 15 američkih dolara, također će biti potrebna za plaćanje ‘fizičke’ Binance kartice putem kripto novčanika Binance. Osim akontacije u iznosu od 15 dolara, za Binance karticu ne postoje skriveni ili dodatni mjesečni troškovi.

Binance CEO, Changpeng Zhao (CZ), početkom 2016. godine sudjelovao je na AMA sesiji (Ask me anything), na kojoj je najavio Binance debitnu karticu.

“Još uvijek ne planiramo ponuditi Binance kreditnu ili debitnu karticu. Radimo s partnerima treće strane kako bismo kupcima omogućili ove usluge. Dakle, točno je da tražimo i partnere u tim područjima”, izjavio je CZ još prije 4 godine.

Međutim, Binance nije jedina burza koja je osmislila ovakav koncept. Coinbase je u travnju 2019. lansirao sličan proizvod u Velikoj Britaniji. Debitna kartica Coinbase trenutno nije dostupna u SAD-u, ali se može koristiti u 29 drugih europskih zemalja.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X