Binance najavljuje kripto karticu za ukrajinske izbjeglice

0

Binance, globalna kripto burza, lansirala je karticu koja izbjeglicama iz Ukrajine omogućuje obavljanje kripto transakcija i primanje sredstava putem Binance Visa kartice.

Binance je objavio da surađuje s nekoliko subjekata, uključujući europsku platformu “bankarstvo kao usluga” Contis i neprofitne organizacije Rotary i Palianytsia, kako bi ukrajinskim izbjeglicama pogođenim ratom omogućio način za slanje i primanje sredstava te kupnje unutar europskog ekonomskog prostora. (EEA).

Osim pristupa kripto transakcijama, primatelji kartica koji ih verificiraju, od svojih lokalnih neprofitnih organizacija dobit će financijsku potporu u obliku Binance USD-a (BUSD). Ovi će korisnici primati 75 BUSD (75USD) mjesečno tijekom tri mjeseca, koliko je iznos donacije preporučen od strane Visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR).

Blockchain kao rješenje problema iz stvarnog svijeta

Helen Hai, voditeljica Binance Charityja, izjavila je za Cointelegraph da kartica nije “komercijalni proizvod”. Glavni cilj je osigurati funkcionalan instrument plaćanja za primanje i trošenje donacija. Hai je objasnila da je ovo važan način da svijet vidi kako kriptovalute mogu imati dobru ulogu u društvu.

U ovako teškom trenutku za Ukrajinu, kriptovalute su korisne jer nude brz, jeftin i siguran način prijenosa sredstava za pomoć ljudima kojima su hitno potrebna financijska sredstva.

“Cijeli svijet je u stanju promatrati važnu ulogu koju kriptovaluta igra i način na koji transformira našu stvarnost. Kriptovalute igraju ključnu ulogu u prikupljanju važnih sredstava i pružanju prijeko potrebne humanitarne pomoći Ukrajini.”

Hai je također napomenula da je ovo dobar primjer kako se kriptovalute mogu koristiti ne samo kao sredstvo transakcije nego i kao sredstvo plaćanja. Hai vjeruje da je kripto alat koji “nema granica, ograničenja, ne zahtijeva dokumente i druge složene i dugotrajne birokratske procedure te je u mogućnosti odmah proizvesti rezultate.”

“Želimo vidjeti blockchain koji radi za ljude, rješava probleme u stvarnom svijetu i koristiti ga kao alat za povezivanje onih koji žele pomoći, izravno s onima kojima je to potrebno. Nastavit ćemo razvijati inicijative i partnerstva za pomoć ukrajinskom narodu te nastaviti razvijati kripto i blockchain alate za pomoć onima koji pate od sukoba drugdje u svijetu”, istaknula je Hai.

Vijest dolazi nakon Binancea uveo nova ograničenja kako bi se spriječilo Ruse da izbjegnu sankcije. 

Binance burza je uvela ograničenja nakon što je EU donio svoj peti paket restriktivnih mjera, zbog kojih je Binance obvezan zatvoriti račune ruskih rezidenata i subjekata koji drže više od 10,885 dolara u kripto valutama. Prije toga, burza je rekla da svoje usluge neće zabraniti svim ruskim korisnicima, osim ako to nije zakonski propisano.

Podsjetimo, ranije u travnju, Vitalik Buterin donirao je 5 milijuna dolara Etheru (ETH) za pomoć Ukrajini.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X