Binance nastavlja širenje na Bliski istok, dobiva odobrenje regulatornih tijela Abu Dhabija

0

Binance, najveća svjetska kripto burza po volumenu trgovanja, dobila je načelno odobrenje za rad u Abu Dhabiju, glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Kompanija je tako ostvarila svoje treće regulatorno odobrenje u regiji Bliskog istoka, nakon Bahreina i Dubaija te najavila kontinuirano širenje tvrtke u regiji.

Binance je dobio načelno odobrenje za rad u glavnom gradu UAE

Prema priopćenju za javnost Abu Dhabi Global Marketa (ADGM, međunarodno financijsko središte i slobodna zona), Binance je dobio načelno odobrenje od ADGM Regulatornog tijela za financijske usluge (FSRA). Odobrenje će omogućiti Binanceu da djeluje kao broker-trgovac virtualnom imovinom u glavnom gradu UAE.

“Drago nam je što je Binance dobio načelno odobrenje ADGM-a i uzbuđeni smo što ih možemo podržati dok rade na uspostavljanju svog uporišta i prisutnosti u Abu Dhabiju, glavnom gradu UAE. ADGM je najveća regulirana nadležnost virtualne imovine u regiji MENA (Bliski istok-Sjeverna Afrika) i Binanceovo sudjelovanje doprinijet će njegovom pouzdanom ekosustavu mjesta trgovanja virtualnom imovinom, globalnih burzi i pružatelja usluga”, izjavio je predsjednik Uprave za registraciju ADGM-a, Dhaher bin Dhaher.

ADGM je još 2018. godine uspostavio prvi u svijetu veliki regulatorni okvir za kriptovalute. Od tada, međunarodno financijsko središte radi na tome da postane globalno središte za lokalne i međunarodne kripto tvrtke.

Nakon dovršetka prijave za licencu AGDM FSRA, Binance će preko svoje podružnice Binance (AD) Limited, moći ponuditi usluge korisnicima diljem regije Bliskog istoka i Sjeverne Afrike (engl. kratica MENA).

“Binance aktivno uključuje globalne regulatore, kao što je ADGM, kao dio svoje stalne predanosti održavanju globalnih standarda i zajedničkom poticanju razvoja i održivog rasta kripto ekosustava”, izjavio je Binanceov čelnik MENA, Richard Tenga.

UAE kao poželjna destinacija za velike kripto tvrtke

ADGM je također naglasio svoju namjeru da slična regulatorna odobrenja omogući drugim lokalnim i globalnim kripto tvrtkama kako bi Abu Dhabi dodatno pozicionirao kao „brzorastuće središte virtualne imovine i digitalne ekonomije“.

“Mislim da će Dubai biti baza za mene u doglednoj budućnosti, ali ne znači da ću 100% svog vremena provoditi u Dubaiju”, istaknuo je izvršni direktor Binancea, Changpeng Zhao.

Prije nego što je dobio licencu za Dubai, Binance je od središnje banke Bahreina osigurao licencu davatelja kripto usluga, što će omogućiti da tvrtka nudi usluge kriptovaluta kao što su trgovanje i upravljanje portfeljem korisnicima u toj otočkoj zemlji.

Osim Binancea, istaknuta kripto mjenjačnica FTX ranije je dobila operativne licence u Dubaiju, drugom najvećem gradu u UAE nakon Abu Dhabija. FTX Europe dobio je operativnu licencu od regulatornih tijela Dubaija, a tvrtka je navela da planira uspostaviti regionalni ured u Dubaiju, kao dio svojih planova za proširenje svoje prisutnosti u regiji.

Crypto.com također dao sličnu najavu kasnije u ožujku, dok je kompanija ByBit otkrila planove za postavljanje svog novog globalnog sjedišta u Dubaiju, nakon što je dobila načelno odobrenje za rad u ovoj zemlji.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X