Binance predstavlja Venus – konkurenciju Facebookovoj Libri

0

Vodeća burza kriptovaluta Binance pokreće projekt javnog blockchaina “Venus” usmjeren na razvoj lokaliziranih stablecoina diljem svijeta.

U priopćenju objavljenom 19. kolovoza, Binance tvrdi da je u dobroj poziciji za pokretanje takvog valutnog ekosustava jer već ima “Binance Chain” blockchain sa širokom bazom korisinika i već uspostavljenom globalnom mjerom suglasnosti.

Korištenje postojećeg znanja

Burza navodi da traži partnerstvo s državama, korporacijama, tehnološkim kompanijama i drugim projektima kriptovaluta i blockchaina kako bi se razvio novi valutni ekosustav koji će osnažiti i razvijene zemlje, kao i zemlje u razvoju.

Vizija burze vezano za ovaj projekt je “izgradnja novog otvorenog saveza i održive zajednice” koja uključuje partnere koji imaju utjecaj na globalnoj razini.

Binance Chain već ima iskustva sa pokretanjem matičnih stablecoina, uključujući stablecoin vezan za bitcoin (BTCB) i Binance BGBP stablecoin vezan za funtu (BGBP).

Iz Binancea navode da će iskoristiti svoju postojeću infrastrukturu i iskustvo sa različitim regulatornim uređenjima. Na ovaj način žele konsolidirali sustav za kontrolu rizika u skladu s propisima i izgraditi višedimenzionalnu mrežu za suradnju na projektu Venus.

Natjecanje s Librom

Izgleda da se novi ambiciozni pothvat kompanije Binance direktno natječe s planovima Facebooka u pokretanju vlastitog stablecoina Libra vezanog za fiat valute. Podsjetimo, projekt Libra pokrenuo bi globalnu mrežu za plaćanja kriptovalutama ugrađenu u tri kompanije u potpunom vlasništvu diva društvenih medija, Facebooka: “WhatsApp”, “Messenger” i “Instagram”.

Svojim izborom imena “Venus” (Venera) Binance, baš poput Facebooka i njegove Libre te Gemini burze braće Winklevoss, također ulazi u tzv. astrološke vode.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X