Binance se zbog novih pravila povlači iz Kanade

0

Binance se povlači s kanadskog tržišta, objavila je ova kripto burza 12. svibnja na svom Twitter profilu.

Svoje su povlačenje nazvali “proaktivnim” jer nova pravila koja su izdala kanadska regulatorna tijela nastavljaju vršiti pritisak na kripto industriju.

Binance se pridružuje manjim burzama u egzodusu, koji je uslijedio nakon otkrivanja novih pravila od strane kanadskih administratora vrijednosnih papira (CSA) 22. veljače, a koja zahtijevaju da se burze ponovno registriraju i poštuju nova pravila.

“Polagali smo velike nade u ostatak kanadske blockchain industrije. Nova pravila o stablecoinu i ograničenja za investitore koja se zahtijevaju od kripto mjenjačnica čine kanadsko tržište nepoželjnim za Binance”, oglasila se kompanija putem Twittera.

U svom priopćenju, Binance je rekao da odgađa odluku koliko god može “kako bi istražio druge razumne načine zaštite (svojih) kanadskih korisnika.” Prema Bloombergu, Binanceova kanadska podružnica predala je dokumentaciju za početak procesa registracije u ožujku, ali na kraju je odlučila da nastavak poslovanja u zemlji “više nije održiv”.

Poslovanje na kanadskom tržištu neodrživo

Nova pravila CSA zabranjuju tvrtkama da “dopuštaju kanadskim klijentima pristup kripto ugovorima, kupnju ili prodaju bilo koje kripto imovine koja se smatra vrijednosnim papirom ili derivatom i/ili stablecoinima koji su definirani kao vrijednosni papiri.”

OKX se povukao s kanadskog tržišta u ožujku 2023., a zatim se u travnju povukla i decentralizirana burza dYdX, a onda i blockchain fintech tvrtka Paxos.

Binance je korisnicima u Kanadi poslao elektroničku poruku u kojoj im je rekao da zatvore svoje trgovinske pozicije do 30. rujna 2023. “Počevši od 1. listopada 2023., kanadski će korisnici biti u ‘likvidacijskom’ načinu”, stoji u poruci.

“Iako se ne slažemo s novim pravilima, nadamo se da ćemo nastaviti raditi s kanadskim regulatorom na stvaranju razumnog i sažetog regulatornog okvira vezanog za kriptovalute”, dodali su iz Binancea.

Svoju objavu završili su napomenom u kojoj je navedeno da su uvjereni da će se jednog dana vratiti u Kanadu, rodnu zemlju CEO-a Changpenga Zhaoa.

Binance je poslovao i u provinciji Ontari, iz kojeg se povukao u ožujku 2022., nakon dugotrajnog spora s regulatorom pokrajine.

U svakom slučaju, nije sve izgubljeno za kripto entuzijaste u Kanadi. Burza Kraken završila je svoju ponovnu registraciju u ožujku i objavila svoju obvezu da će ostati u Kanadi.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X