Binance Smart Chain na udaru zbog centraliziranosti validatora

0

Unatoč tome što je Binance Coin došao do trećeg mjesta na ljestvici najvećih kriptovaluta, raste zabrinutost u vezi s centralizacijom Binance Smart Chain ekosustava. Kripto analitička kompanija Messari je 12. travnja komentirala centraliziranost validatora Binance Smart Chain-a, rekavši: “Svakog ciklusa ljudi pomahnitaju za najnovijim centraliziranim “rješenjem svih blockchain problema”.”

“Influenceri u svakom tržišnom bull ciklusu pumpaju ove narative kako bi mogli “dumpati” na naivne retail investitore kad ciklus završi.”

BSC koristi konsenzus Proof of Staked Authority (PoSA), s tim da njegovih 21 aktivnih validatora svakodnevno bira Binance Chain – mreža kojom upravlja samo 11 validatora. Stake na Binance Smart Chainu je također u njihovoj nativnoj valuti BNB.

“Teško je ne pretpostaviti da je svaki Binance Chain validator na neki način povezan ili vezan za Binance”, nagađao je Messarijev Wilson Withiam, dodajući: “Svaki od njih naizmjenično proizvodi blokove u naizgled unaprijed definiranom redoslijedu. Čini se da ne postoji mehanizam ponderiran ulogom koji bi odredio koji će proizvesti sljedeći blok. “

Izvor: Twitter

Watkins je pokušao razjasniti uočene zablude u vezi s funkcioniranjem BSC-a, tvrdeći da su njegove brzine u odnosu na glavnu mrežu Ethereuma proizvod “magije centralizacije”, a ne “tehnološke inovacije”, a s ovom tezom se slaže svatko tko zna malo više o blockchainu.

“Ako stvarno mislite da je BSC postigao nadmoć u sektoru pametnih ugovora te da će postati svjetski settlement sloj, na drogama ste.”

Međutim, korisnik Twittera “earoshthime” opovrgnuo je tvrdnju Watkinsa i ostalih da BSC drugi predstavlja tek nešto više od klonova DeFi-ja baziranog na Ethereumu, opisujući kopiranje kao svojstveno tehnološkim inovacijama.

Što se tiče izuma i inovacija, kopiranje je značajka koja nije greška. Kopiranje je znak da nešto tamo vrijedi istražiti, ali potreban je samo jedan znak razlike da bi dobili bolji proizvod, izjavio je. “Mkt92z” također je odgovorio u obranu BSC-a, opisujući nedavne visoke naknade Ethereuma i probleme sa skaliranjem kao tjeranje korisnika da potraže alternativni protokol.

Kakvo je vaše mišljenje o Binance Smart Chainu te mislite li da je to nešto u skladu s ciljem kriptovaluta i blockchaina?

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X