Binance usred novih sankcija ograničio usluge u Rusiji

0

Binance, najveća svjetska kripto burza po volumenu trgovanja, uvodi velika ograničenja za korisnike u Rusiji nakon petog paketa sankcija Europske unije protiv Rusije.

Binance je u četvrtak službeno najavio nova ograničenja za ruske državljane ili stanovnike Rusije, ograničavajući takvim osobama da trguju ako posjeduju više od 10.000 eura.

Ograničeni računi više nisu u mogućnosti deponirati ili trgovati koristeći Binanceove promptne, terminske, skrbničke wallete, kao ni uložene i zarađene depozite. Ograničenje se odnosi na ruske državljane, fizičke osobe s prebivalištem u Rusiji, kao i pravna lica sa sjedištem u Rusiji, navodi se u priopćenju i dodaje:

„Računi za ruske državljane koji borave izvan Rusije, što je potvrđeno dokazom o adresi, i računi za ruske državljane ili fizičke osobe koje borave u Rusiji, ili pravna lica osnovana u Rusiji, a koji ostaju ispod ukupne vrijednosti od 10.000 EUR, ostat će nepromijenjeni i aktivni.”

Ograničeni pojedinci i subjekti s otvorenim terminskim ili derivativnim pozicijama imat će 90 dana da zatvore svoje pozicije.

Binance je napomenuo da su novousvojene mjere “potencijalno restriktivne za normalne ruske građane“. “Binance mora nastaviti voditi industriju u provedbi ovih sankcija. Vjerujemo da će sve druge velike burze uskoro morati slijediti ista pravila”, dodala je tvrtka.

Izvršni direktor Binancea Changpeng Zhao ranije je izjavio da kripto burze poput Binancea moraju poštovati sankcije na sličan način kao tradicionalne financijske institucije. Izvršni direktor je naglasio da Binance neće “jednostrano zamrznuti milijune računa nevinih korisnika” zbog zapadnih sankcija Rusiji.

EU je službeno odobrio peti paket restriktivnih mjera protiv Rusije 8. travnja, usvojivši niz ograničenja protiv ruske vlade kao odgovor na njezine akcije protiv Ukrajine. Paket je uključivao zabranu pružanja “usluga kripto-imovine visoke vrijednosti Rusiji”.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X