Binanceov CEO “težak” je preko 96 milijardi dolara

0

Changpeng Zhao, izvršni direktor Binancea, na vrhu je liste najbogatijih kripto milijardera s procijenjenom neto vrijednošću od 96 milijardi dolara.

Prema Bloombergu, CZ je na 11. mjestu među najbogatijim ljudima na svijetu jer Binance zadržava svoju poziciju najveće kripto burze u smislu volumena trgovanja.

CZ, 44-godišnji kripto poduzetnik, pretekao je najbogatijeg azijskog milijardera Mukesha Ambanija unatoč tome što je Bloomberg iz procjene neto vrijednosti izuzeo njegove osobne kriptovalute kao što su Bitcoin i nativni token njegove kripto buze Binance Coin.

Prema Bloombergovoj procjeni, CZ se nalazi odmah iza suosnivača Oraclea Larryja Ellisona, čija neto vrijednost trenutno prednjači za otprilike 11 milijardi dolara. Iako je ovo bio prvi put da je Bloomberg procijenio bogatstvo CZ-a, Binanceova putanja rasta signalizira mogućnost nadmašivanja tehnoloških giganata kao što su Mark Zuckerberg (CEO META-e) i suosnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin.

Trenutačno Zuckerberg, Page i Brin zauzimaju 5., 6. i 7. mjesto, a izvršni direktor Tesle Elon Musk vodi popis milijardera s procijenjenim bogatstvom od 263 milijarde dolara.

Izvor: Bloomberg

Podaci s platforme TradingView potvrđuju da je cijena BNB-a aprecirala preko 1300% samo u prošloj godini. Stoga, ako se uračunaju kriptovalute u njegovom vlasništvu, CZ će postati prvi kripto poduzetnik koji će ući na popis 10 najbogatijih pojedinaca u svijetu.

Uspjeh Binancea na globalnoj razini može se pripisati stalnim naporima CZ-a da prikupi operativne licence u svim jurisdikcijama na globalnoj razini. Unatoč regulatornim preprekama, Binance nastavlja kontinuirano partnerstvo i niz akvizicija kako bi ostao vođa u sektoru trgovanja kriptovalutama.

Nedavno je kripto burza dovršila akviziciju Swipea, istaknutog davatelja kripto Visa kartica koji posluje na više od 70 milijuna lokacija diljem svijeta. Osim toga, Binance je također pokrenuo inicijativu vrijednu milijardu dolara kako bi ubrzao razvoj ekosustava Binance Smart Chain i unaprijedio mainstream usvajanje u sektoru DeFi  tehnologije.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X