Bitcoin ATH nakon rekordne akumulacije dugoročnih hodlera

0

Čini se da su Bitcoin investitori sve više u fazi mirovanja te računaju da će doći ponovnog povećanja cijena, a udio Bitcoinove ponude koja je ostala neaktivna posljednja tri mjeseca popeo se na rekordnih 85%.

Kripto analitička kompanija Glassnode identificirala je prekretnicu u svom izvješću “The Week Onchain” od 8. studenog, zaključivši: “Ulagači jednostavno ne troše svoje Bitcoine.”

Adrese koje nisu prodale ili poslale sav svoj Bitcoin unutar 12 mjeseci, nazvane “dugoročnim holderima” (LTH), aktivno akumuliraju najveću kriptovalutu. S tim adresama povezuju se transferi Bitcoina od “samo” 6.500 BTC dnevno, što je jako malo s obzirom na njihove portfelje.

Najniža povijesna količina Bitcoina na centraliziranim kripto burzama

Čini se da se trend akumulacije ne usporava usprkos tome da smo danas dosegli novi ATH, a udio količine Bitcoina na centraliziranim kripto burzama također je pao na rekordno malih 12,9% kako se sve više BTC-a čuva van centraliziranih entiteta.

Glassnode izvještava da je više od 5.000 BTC (otprilike 338,6 milijuna dolara) povučeno s centraliziranih trgovačkih mjesta tijekom prošlog tjedna. U izvješću je navedeno:

“Tržište je vjerojatno još uvijek u fazi tihe akumulacije, isprekidano niskom aktivnošću, velikim odljevima s burzi i vrlo skromnom strateškom potrošnjom iskusnih vlasnika.”

Bitcoin je 8. studenoga dosegao nove najviše cjenovne vrijednosti iznad 68.000 dolara, a njegova je tržišna kapitalizacija također nadmašila onu Tesle i Facebooka.

U izvješću se napominje da je povećana akumulacija Bitcoina od strane dugoročnih vlasnika također poslužila kao preteča prethodnog travanjskog Bitcoin bull runa prema tadašnjem ATH-u od 66.000 dolara.

Udio u opskrbi Bitcoina koji predstavljaju dugoročni holderi dosegao je visokih 80,6% u kolovozu 2020. prije nego što je stigao do cjenovnog maksimuma u travnju 2021. od otprilike 66.000 dolara. Mnogi analitičari smatraju da smo sada na pragu ponavljanja tog događaja te da je Bitcoin na putu da ostvari S2F predviđanje od 100.000 dolara ove godine.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Coinbase te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Economy student whose biggest interest at the moment is blockchain technology and its' influence on the global economy.

Leave A Reply

X