Bitcoin bankomati diljem cijelog svijeta

1

Od  Hawaiia do Slovenije, preko Zuricha do Kanade, Bitcoin bankomati zaokupili su širu javnost. Bankomati se svijetom šire nevjerojatnom brzinom. Proizvođači poput Robocoina i Lamassu već su prodali stotine mašina internacionalnim kompanijama i privatnicima. Nove lokacije za njihovo postavljanje pojavljuju se gotovo svakodnevno i ono što je zanimljivo, lokalna i mala poduzeća su veće pristaše kritpo trenda nego velike korporacije.

Coinoutlet, priuštivi dvosmjerni bankomat

Nedavno lansirani (kolovoz) CoinOutlet nada se probijanju tržišta s njegovim dvosmjernim jeftinim uređajima. Eric Grill, direktor CoinOutleta, u intervjuu za Cointelegraph izjavio je da su njegovi uređaji puno jednostavniji od, primjerice Robocoina i Lamassu, dodavši:

„Možete ih koristiti odmah te nije potrebno čekati i davati informacije vašeg bankovnog računa.“

Deset komada CoinOutlet bankomata već je u pripremi za pošiljku, a cijena po kojoj se prodaju je $8,000 te ima podršku za digitalnu i lokalnu valutu.

 

Image credit: cointelgraph.com

Eric napominje kako su bankomati još u ranim fazama razvoja te da te da će ih kompanije biti u mogućnosti isprobati i pronaći one slučajeve korištenja za koje im najbolje odgovara, bio to možda POS sustav ili samo razmjena valute.

Hawaii i njihov prvi bankomat

Iako se čini da na mjestu palmi, oceana, prirode i tradicije nove tehnologije poput Bitcoina neće još dugo zaživiti, prevarili ste se! Baš su takva odredišta s velikim brojem turista, kultura i na kraju krajeva valuta odlična mjesta za prosperitet ovakvih inovacija te su to počeli prepoznavati i primjenjivati lokalni poduzetnici Hawaiia.

Prvi Bitcoin bankomat na Hawaiima postavljen je u antiknom dućanu gdje, među ostalim, ljudi dolaze kupovati vrlo stare kovanice. Ovaj pokušaj stapanja starog i novog rezultirao je velikim interesom i znatiželjom, kako lokalnih ljudi, tako i turista.

Image credit: cointelgraph.com

Slovenija i prvi bankomat u regiji

Organizatori Bitcoin CEE (Centralna i istočna Europa) Konferencije, GreCom, upravo su ovih dana lansirali dvosmjerni Bitcoin bankomat u Sloveniji. Uređaj je stacioniran u hotelu Slon, gdje se  redovito održavaju konferencije posvećene kriptovalutama. Proizveden od BitAccessa i u suradnji sa GreCom koji nudi različite poslove vezane uz BitAccess u Jadranskoj regiji.

Image credit: cointelgraph.com

Tu su još i Zurich, Toronto, London, Singapur, Los Angeles i mnogi drugi gradovi i države koji su počeli pratiti ovaj trend kako bi svojim potencijalnim klijentima ponudili što je više mogućnosti i inovacije koliko tržište dopušta!

 

Izvor: From Hawaii to Slovenia to Zurich to Canada, Bitcoin ATMs Have Gone Mainstream

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

1 Comment

Leave A Reply

X