Bitcoin, Bitcoin Cash a od jučer i Bitcoin Gold

0

Jučer se dogodio dugo očekivani Bitcoin fork, na Bitcoin Blockchain bloku broj 491407 je kreirana još jedna verzija protokola koja je brendirana pod nazivom Bitcoin Gold (BTG).

Projekt, koji nastoji poboljšati Bitcoin tehnologiju mijenjajući način konkurentnost kod nagrađivanja rudara, je druga instanca Bitcoina u zadnjih par mjeseci koja je nastala hard forkom.

Čitatelji se vjerojatno sjećaju kada se to nedavno dogodilo s Bitcoin Cash valutom, alternativna verzija protokola koja je ispunila svjetske naslovnice s porukama kako su milijarde dolara kreirane iz ničega.

Što je Bitcoin Gold?

BTG ima za cilj poboljšati dva problema:

  • Bitcoin Gold želi promijeniti način kako trenutno na običnom Bitcoinu funkcionira rudarenje, stoga snažne rudarske mašine (ASICs) neće biti moguće koristiti za rudarenje
  • Tijekom vremena žele privući više korisnika, nadaju se da će uspjeti osloboditi Bitcoin od veliki kompanija koje imaju nad njim utjecaj

BTG želi od Bitcoina ponovno napraviti “decentraliziranu” valutu. Prema njihovim zagovornicima, ova instanca bi trebala imati takav dizajn networka koji će na egalitaran način moći slati transakcije po cijelom svijetu. Glavni problem koji se pokušava riješiti je činjenica da najveći dio nagrade za rudarenje uzimaju veliki brendovi koji imaju infrastrukturu s velikim kapacitetima, te tako mali rudari ne mogu dobiti velike nagrade.

Tko stoji iza svega?

Tim koji stoji iza ovoga forka je navodno jako mala grupa entuzijasta. Jack Liao, direktor forme LightningAsic bazirane u Hong Kongu, je najavio ideju o Bitcoin Goldu još u Srpnju. LightningAsic se bavi prodajom opreme za rudarenje, uključujući GPU-e, baš onu vrstu opreme ne na kojoj će se moći rudariti Bitcoin Gold.

Nakon najave za stvaranjem nove valute, tim je proširen s glavnim developerom pod nadimkom h4x3rotab, te s 5 volontera koji rade na razvoju i promociji BTG-a.

Projekt se može pratiti na Githubu, dok se community može pratiti na njihovom Slack kanalu.

Share.

About Author

A guy with huge interests in technology and sharing his knowledge with interested people. Amazed with blockchain, bitcoin and he believes this technology will change the world.

Leave A Reply

X