New York Stock Exchange lansira Bitcoin Burzovni Index

0

New York Stock Exchange (Burza New Yorka) danas je objavila lansiranje Bitcoin cijenovnog indexa (NYXBT).
NYXBT će predstavljati dnevnu vrijednost jednog bitcoina u odnosu na US dolar u 16:00 (EST) te će biti publiciran na NYSE Global Index Feed.

Thomas Farley, predsjednik NYSE grupe, rekao je u svojoj izjavi:

Bitcoin vrijednosti brzo postaju podatak kojeg naši klijenti žele pratiti zbog toga što razmatraju transakcije, trgovanje i investiranje u ovu izranjajuću klasu financijskih sredstava

Pridodao je: “Kao globalni lider indexa i administrator ICE LIBOR, ICE Futures US Dollar Index te mnogih drugih respektabilnih benchmarka, zadovoljni smo što možemo donjeti transparentnost na ovo tržište.”

Bitcoin cijenovni index koristit će podatake od transakcija koje se odvijaju na bitcoin mjenjačnici Coinbase. Doduše, u izjavi izdane od strane NYSE rečeno je da će nastaviti revidirati ostale bitcoin mjenjačnice provjeravajući da li zadovoljavaju kriteriji za uvrštavanje u index.

Rastući interes na Wall Streetu

Ovaj potez dolazi nakon što je Wall Street Burza investirala 75 milijuna dolara u Coinbase u seriji C investicija. Razgovarajući sa Coindeskom nakon što je objava izašla u javnost Farely je rekao:

Sa ovom investicijom dotičemo se u novu klasu financijskih sredstava surađujuči sa vodečim platformama koje donose transparentnost, sigurnost i pouzdanost u ovom važnom rastućem tržištu.

NYSE nije jedina firma na wall streetu koja investira u digitalne valute. Multinacionalni bankarski gigant Goldman Sachs je donedavno sudjelovao u 50 milijuna dolara teškoj investicijskoj rundi u financijski bitcoin startup Circle. Prošli mjesec su developeri banke New York Mellon Corp-a bili “otkriveni” da eksperimentiraju sa bitcoin izvornim kodom u integraciji sa njihovim novim loylaty programom.

Share.

About Author

A dude with passion towards technology. Constantly searching for new things and knowledge from all corners of the world. Recently most occupied with Blockchains and Crypto where I'm striving to build a great community around this great thing. Blockchain is a technology that in his very own nature suits perfectly the environment of Internet in the means of development and online transfer of value. Because of that I believe it will soon become a part of our daily lives. If you have any ideas, suggestions or critics you are more then welcome to contact me: luka.klancir@crobitcoin.com

Leave A Reply

X