Bitcoin dosegnuo 8.200 dolara, zlato na najvećoj razini od travnja

0

Vodeća kriptovaluta bitcoin (BTC) u porastu je za preko 4% u zadnja 24 sata i u srijedu je iznosio 8.135 dolara, nakon što je dostigao vrijednost od 8.200 dolara. Njegova najveća vrijednost u jednom je trenutku iznosila čak 8.325 dolara, nakon čega je pao ispod 8.000 dolara. 

Bitcoin je trenutno pao ispod 8.000 pa njegova vrijednost u vrijeme pisanja ovog članka iznosi 7.971 dolara. Na tjednoj razini, bitcoin je 08. svibnja bio na minimumu od 5.942 dolara, dok je najveću cijenu od 8.265 dolara ostvario 14. svibnja.

Erik Voorhees, direktor švicarske kriptovalutne burze ShapeShift, tvrdio je da je volatilnost koja je prisutna na tržištu bitcoina i altcoina tijekom godina neophodan fenomen za sredstva koja se tek razvijaju, navodeći da su mjehuri bitan dio rasta ove industrije.

Druga najveća digitalna valuta prema tržišnoj kapitalizaciji, Ethereum (ETH), u porastu je za gotovo 15% u zadnja 24 sata i trguje se za oko 260 dolara u vrijeme pisanja. Na tjednoj razini, ETH postupno dobiva na cijeni i trenutno je u porastu za 39% u zadnjih tjedan dana.

Ripple (XRP) je u porastu za oko 9,6% u zadnja 24 sata i trguje se za 0,42 dolara u vrijeme pisanja. Tijekom tjedna, treća po veličini kriptovaluta prema tržišnoj kapitalizaciji zabilježila je najnižu cijenu od 0,294 dolara 10. svibnja, a svoj maksimum od oko 0,438 dolara dostigla je u zadnja 24 sata.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih digitalnih valuta iznosi oko 250,4 milijarde dolara 

Prema pisanju CNBC-a, cijena zlata porasla je za oko 0,1% na 1.298,26 dolara po unci (28,34 grama), što je najveća razina od 11. travnja, kada je cijena iznosila 1.303,26 dolara.

Poznati kritičar kriptovaluta, David Gerard, uspon bitcoina objašnjava kroz tržišne igre i manipulacije velikih igrača koji pritišću ulagače na kratkim pozicijama.

Na svom blogu Gerard je objavio post u kojem objašnjava da veliki igrači kupuju sve dok ulagače na kratkim pozicijama ne dovedu do toga bitcoin kupe po tržišnim cijenama. Zbog velikog broja naloga za kupnju u kratkom vremenskom razdoblju veliki igrači potiču rast cijene i time si mudro osiguravaju profit.

Ako ste spremni investirati u kripto valute posjetite Bitcoin mjenjačnicu te brzo i jednostavno kupite Bitcoin.

* indicates required

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

Share.

About Author

Tech journalist interested in cryptocurrencies. Passionately curious about the ways technology is changing how we live, think and interact.

Leave A Reply

X